Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cékla salátát hogyan kell...

Cékla salátát hogyan kell készíteni?

Figyelt kérdés
A bolti "üveges" ìzt szeretném elérni.
2014. márc. 24. 11:21
 1/8 anonim ***** válasza:

5-6 db cékla

cukor

ecet

őrölt kömény

bors


Elkészítés:


A céklákat alaposan megmosom, bő sós vízben megfőztem (kb. 1 óra alatt). Amikor kihűlt, levágtam a két végét, lehámozom a héját, és hullámos szeletelővel felszelem. Cukros-ecetes salátalével leöntöttem, őrölt köménnyel és kevés borssal ízesítettem.

2014. márc. 24. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Koszi
2014. márc. 24. 11:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Hasonlóan , mint az első, de én a főzővízbe is teszek fűszereket. 2-3 babérlevél, egy kisebb fej hagyma, pár szem bors, egész kömény.kb 10 közepes cékla fér a fazekamba a hagymával együtt. ehhez egy evőkanál sót teszek. Puhára főzöm, majd lehűtöm és cukros ecetes lébe teszem ,recés késsel felszeletelve.Ha kell még ebbe is teszek pici sót. ezt már őröltköménnyel szórom meg.

Szerintem sokkal ízletesebb így, mint simán megfőzve.

Ha kész átpakolom csavaros üvegekbe és a hűtőben tartom.

hamar el kell fogyasztani, mert a cukortól valószínű, kb egy hét után már pezsegni kezd, és akkor már nem finom.

A boltiban nyilván van tartósítószer is...

2014. márc. 24. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Az ecetes lé ugyan az nálam is mint az elsőnél.

Én nem főzöm a céklát hanem sütöm.

Alufoliába becsomagolom . tepsibe teszem . kb 40-50perc alatt 170C -on megsütöm amig puha nem lesz.

Ha kihült meghámozom: majd lereszelem a nyagy lyukú reszelön.

Üvegekbe töltöm jól lenyomokdva majd felöntöm a lével.

Ha tartositani szeretném akkor mindegyik tetejére teszek kevés szalicilt ,így hetekig nem lesz baja.

az a tapasztalatom ha sütöm akkor sokkal édesebb lesz a cékla mint főzve.

nem kell reszelni karikázhatod is.

2014. márc. 24. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Friss torma ki nem maradjon, szerintem az a lelke.
2014. márc. 24. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 doboszoli ***** válasza:

A főtt nálunk is hasonlóan készül, jó köményesen. miután egyszerre nagyobb dózis készül, kis Na-benzoáttal tartósítva két hétig is fogyasztható a hűtőből.

Javasolnám kipróbálni nyersen, reszelve (mint a káposztát) és ecetes, cukros sós ízesítéssel tuningolva. Finom.

2014. márc. 25. 06:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Kulfoldon elek, itt csak sós vízben meg főzik es melegen, főtt krumplival összetörik. A gyerekem szerette anno a cekla salátát, igy viszont nem eszi meg. Neki szeretnem reprodukálni.
2014. márc. 25. 09:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi szoktunk csinálni az étterembe, ahol dolgozom. Megfőzöd a céklákat vízben, felszeleted. Viszonlyag elég nagy mennyiségű tormát hozzá kedd adni, valamint só, cukor, ecet, víz. Én amikor elkészítem erőteljesebb ízűre csinálom, mert később gyengébbé válik. Az összetevők ezek, de mennyiségüket ízlés szerint vátoztathatod. Ne spórolj a sóval sem :)
2014. márc. 25. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!