Szeretnék salátát készíteni, de hogyan?
Pl.: 4 főtt tojást + 2 nyers almát + kb. 10 cm-es kígyóuborkát felkockázol, a salátát csíkokra szeled (ha van zöldborsó megfőzve, lehűtve azt is közé keverheted), majd egy doboz joghurta, kefírbe borsot, ételízesítőt keversz, és ezzel nyakonöntöd. Ha tejfölöd van, abból tartármártást szoktam készíteni és azt öntöm rá. Kb. 4 órát álljon a hűtőben, míg összeérnek az ízek.
Paradicsomot cikkekre vagy karikára, a paprikát vékony karikára, pici sóval, pici cukorral szoktam megöntözni és 1-2 kortynyi vizet öntök rá. Amikor a cukor elolvadt, akkor öntök rá citromlét.
A paradicsomot-paprikát tejfölös-verzióban nem ismerem.
2-es vagyok!
Ezt a tejfölös paradicsomot én is kipróbálom, jól hangzik!
Egy kisfej hagymát finomra vágsz vagy lereszeled egy nagyobb keverőtálba. a paradicsomot és a paprikát kisebb kockákra vágod, hagymával összekevered, pici só, pici cukor
pici citromlé vagy ecet.
tejfölt összekevered egy kis préselt fokhagymával, sóval.a paprika paradicsom keverékre öntöd, jól behűtöd. addig a saláta is egészben legyen hidegen. tálalás előtt
a salátát kisebb dararabokra vágod, vagy tépkeded és a többihez kevered. egy kis őrölt borssal is megszórhatod.
Ha még pikánsabbra szeretnéd, a tejfölbe mustárt is keverhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!