Tapadásmentes serpenyőbe nem kell se bele, se alá zsiradék. Egy tapadós, ócska fajtába (régen nekem is olyan volt) hiába tettem a tésztába, ugyanúgy leragadt, és alá is tennem kellett, így végül inkább a tésztából hagytam ki, és 1-2 cseppel kentem ki a serpenyőt sütéskor. A vaj valóban jó alternatíva, olívaolajat, egyéb ízesebb (pl. tökmag, mogyoró) olajat nem használnék bele, mert nem erre való. Kókuszzsír is jó lehet. Állati zsírt sem használnék, mert eleve nem használok soha, semmihez.
2014. márc. 22. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
12/21 anonim válasza:
" egyéb ízesebb (pl. tökmag, mogyoró) olajat nem használnék bele, mert nem erre való".
Miért ne lenne erre való? nagyon finom, különleges ízvilágú ételeket lehet velük készíteni, legyen az akár palacsinta is. Fantázia...
2014. márc. 22. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
13/21 anonim válasza:
Valóban fantasztikus ételek készíthetők velük, jómagam is tartok itthon különleges olajokat, palacsintába mégsem használnám őket.
2014. márc. 22. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
14/21 anonim válasza:
Ízlések és pofonok. Én szeretem a sós ízvilágú palacsintákat, és pl. ázsiai fűszerezésű esetén bizony pl. szezámmagolajat használok eleve.
2014. márc. 22. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
15/21 anonim válasza:
Ez más kérdés. A kérdezőnél (bár lehet én gondolom rosszul) valószínűleg inkább egy ízes, vagy kakaós palacsintáról lehetett szó. Ahhoz meglehetősen érdekesen hatna egy olajkülönlegesség.
2014. márc. 22. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
16/21 anonim válasza:
A zsír miért bizar?? Az a baj mindenbe már olajat, margarint tesznek, mert fúúúj zsír. Pedig a jóféle palacsinta zsírban sül, és zsír van benne.
2014. márc. 22. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
17/21 anonim válasza:
Nem különlegesebben, mint egy olívaolaj, ha már itt tartunk, annak is van íze, és a maga fajtájában semmivel nem kevésbé jellegzetes, mint bármelyik másik olajé. Csak kicsit olcsóbb, ezért elterjedtebb. De ez még nem teszi íztelenné.
A zsíros válaszadónak (ha másik?) meg: hát nem tudom, valahogy szerintem gusztustalan bármit is (húson kívül) és egészségtelen zsírban sütni, de mint írtam, ízlések és pofonok.
2014. márc. 22. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
18/21 anonim válasza:
Miért lenne egészségtelen? Ez hülyeség, egyszer próbáld ki zsírral...
2014. márc. 22. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
19/21 anonim válasza:
Próbáltam eleget gyerekkoromban akaratomon kívül, hidd el. Undorító.
Miért lenne egészségtelen? Mert amennyiben nem liba/kacsazsírban sütöd (amit erősen kétlek azért), a zsír tele van telített és többszörösen telített zsírsavakkal, valamint transzzsírokkal (míg a vaj, hidegen préselt olajok pedig kedvező hatású telítetlen és többszörösen telítetlenekkel), melyek emelik a koleszterinszintet, így szív-és érrendszeri problémákhoz, elhízáshoz vezetnek, míg a növényi zsírok pont ellentétes hatásúak, csökkentik a koleszterinszintet.
De nem igaz, hogy ezzel nem vagy tisztában, kb. általános iskolai alapszint.
2014. márc. 22. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
20/21 anonim válasza:
Ha néha olvasnál, már rég rájöttek, hogy semmi köze nincs hozzá, kivéve ha napi 1 kiló zsírt megeszik valaki ;) Nehogy már pár deka zsírtól legyen bajom :D:D Ahhoz képest, hogy ízlések és pofonok,eléggé leszólod, hogy undorító, gusztustalan, hát kösssz :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!