Néhány csirke és kacsaszárnyam van itthon mi legyen belőle?
4 db csirke és 4 db kacsaszárny.
Fűszerek vannak dögivel. Hagyma, krumpli, tojás, kolbász.
Ez a kamrám tartalma most.
Tudnátok segíteni ötletekkel?
Köszönöm szépen!
Keleti Csirke szárny
Hozzávalók:
csirke szárny vagy kacsa vagy libaszárny
Pác:
3evőkanál ketchup,
3 evőkanál szója szósz /sötét KINKOMANN márka/,
3 evőkanál édes CHILI SZÓSZ,
1 teáskanál /BBQ füstös por/ Magginak van ilyen,
3 evőkanál méz,
Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálba, ebbe pácoljuk a szárnyakat. Egy vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban! A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük.
ha csak pár órát pácolod az is elég.
Pácold be ízlésed szerint a szárnyakat. a burgonyát vágd fel karikára a . A tepsibe szord bele a füszerezett burgonyát tedd rá szárnyakat. Fólia alatt párold puhára ha megpult akkor süsd pirosra.
A hagymát karikázd fel vékonyan. karemmelizálj kevés cukrott dobd rá a hagymát. párold puhára amikor a hagyma mepuhult piritd meg kicsit karemmelásra puiritsd meg.
Tálaláskor szord a hagymát a szárnyra.
Nehogy együtt próbáld megsütni a csirke illetve kacsaszárnyat, mert jó egy óra a kettő közötti sülési idő különbség.A csirkeszárny csontjáról egy levált massza lesz, mire a kacsaszárny utoléri.
A kacsaszárnyból zöldségekkel csinálj egy jó levest. bele egy kis csipetke, vagy más tészta.
a csirkeszárnyat sütheted, ahogy ajánlották, de simán fokhagymásan lesütve is nagyon finom, egy kis krumplival vagy rizibizivel.
Az egyszerű, mindig nagyszerű... gondolom én, vagyis ez a
szerény véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!