Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Etolaj vagy disznozsir?

Etolaj vagy disznozsir?

Figyelt kérdés
Melyiket hasznaljatok inkabb fozeskor?
2014. febr. 20. 14:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mit főzök.


Mivel anyósom kacsát tart, nálunk disznózsír helyett inkább kacsazsír van, de a lényegen nem változtat.


Rendszeresen használok olivaolajat is.

2014. febr. 20. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

Attól függ . pörköltek alá zsír ,de kacsa vagy liba zsírt .

Rántott húst olajban .

steaket jó minőségű húst halat ,pedig jó minőségű vajban sütőm.

2014. febr. 20. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim válasza:
68%
Mi egyiket se. Olívaolajat vagy kókuszsírt használunk.
2014. febr. 20. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Kokuszzsirol irnal valamit? Mihez tudod hasznalni?
2014. febr. 20. 15:15
 5/13 anonim ***** válasza:
Étolajat.
2014. febr. 20. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Főzni (leves, pörkölt, rántás hasonlók) kizárólag zsírral

Húst sütni (oldalast, egybe-combot, hurkát-kolbászt stb.) kizárólag zsírban

Panírozott húst + krumplit sütni, kizárólag olajban

2014. febr. 20. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

Főzéshez zsírt, (disznó, kacsa,liba ) és vajat

Paprikáslisztben sült halhoz fele zsír fele olaj

Salátákhoz olivaolajat

Süteményekhez többnyire vajat

2014. febr. 20. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim válasza:

Itt találsz a kókuszzsírral készített recepteket.


[link]


És itt nagyon jól le van írva róla minden :)


[link]


Igaz nem túl olcsó, de az Olívaolaj valamivel jobb árban van.

2014. febr. 20. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
55%
Mostanában speciel pálmazsírt használok. Egyes esetekben pedig vajat, azt akkor sem tudja pótolni, ha azt mondják rá, hiszen egészen más az ízük, a vaj finom és édeskés, legalábbis amilyet én veszek. Kenyérre sem kenném a pálma- vagy kókuszzsírt, ahhoz előbb vegazsírrá kéne alakítani...
2014. febr. 20. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 mustafa33 ***** válasza:
100%

Minap halgattam a rádióban egy orvost arról, hogy miért nem jó a pálmazsír.

Húsokat, rántotthúst, jobb zsírban sütni mint olajban mert a zsír magasabb hőmérsékletet bír ki és ezért nem keletkezik benne rákkeltő benzpirén mint a túlhevített olajokban.

2014. febr. 21. 03:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!