Etolaj vagy disznozsir?
Attól függ, hogy mit főzök.
Mivel anyósom kacsát tart, nálunk disznózsír helyett inkább kacsazsír van, de a lényegen nem változtat.
Rendszeresen használok olivaolajat is.
Attól függ . pörköltek alá zsír ,de kacsa vagy liba zsírt .
Rántott húst olajban .
steaket jó minőségű húst halat ,pedig jó minőségű vajban sütőm.
Főzni (leves, pörkölt, rántás hasonlók) kizárólag zsírral
Húst sütni (oldalast, egybe-combot, hurkát-kolbászt stb.) kizárólag zsírban
Panírozott húst + krumplit sütni, kizárólag olajban
Főzéshez zsírt, (disznó, kacsa,liba ) és vajat
Paprikáslisztben sült halhoz fele zsír fele olaj
Salátákhoz olivaolajat
Süteményekhez többnyire vajat
Minap halgattam a rádióban egy orvost arról, hogy miért nem jó a pálmazsír.
Húsokat, rántotthúst, jobb zsírban sütni mint olajban mert a zsír magasabb hőmérsékletet bír ki és ezért nem keletkezik benne rákkeltő benzpirén mint a túlhevített olajokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!