Hányszor használható fel sütésre az étolaj?
Én évek óta csak egyszer sütök benne, aztán összegyűjtöm, és viszem a benzinkútra.
A nővérem azt mondja, hogy szűrés után akár 7-szer is felhasználható, ha nem égett meg az olaj.
Én erről azt hallottam, hogy rákkeltő.
Valahol a kettő között szoktam.
Gondolj bele, hogy vendéglátósok hány adag kaját megsütnek egy-egy napon ugyanabban az olajban!!!! Valószínű, hogy minimum 50-100 adagot is, vagy ki tudja?
Szóval ha már 1x-2x leszűrtem, valószínű, hogy a legközelebbi alkalommal már annyira habzik, hogy szinte lehetetlen benne normálisan megsütni akármit. No akkor biztosan megérett a cserére. Szóval 2-3 sütés, és ha akkor már nagyon habzik, akkor nem erőlködök vele tovább.
Többször is, csak lekell szűrni.
Ha nagyon habzik akkor már cseréljük.
(soha nincs mellék íze)
Nálunk nem olajjal, igaz, hanem zsírral így működuk:
Mindig van a kamrában üvegekben 3-4 féle "használt", szűrt zsír. Főleg a fritőzből, hiszen ezen be lehet állítani a hőfokot, és a zsír nem ég meg. Általában van krumplis, halas, fasírtos, rántott húsos. Ugye ezek mind bő, úszó zsírban sülnek, 3-4-szer is felhasználhatók, újramelegítve.
Utána kidobós.
Használat után leszűröm,és ujrafelhasználom,akár többször is.
Ha már habzik sütés közben,akkor kiöntöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!