Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hányszor használható fel...

Hányszor használható fel sütésre az étolaj?

Figyelt kérdés

Én évek óta csak egyszer sütök benne, aztán összegyűjtöm, és viszem a benzinkútra.


A nővérem azt mondja, hogy szűrés után akár 7-szer is felhasználható, ha nem égett meg az olaj.

Én erről azt hallottam, hogy rákkeltő.



2013. okt. 13. 08:57
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Én is többször felhasználom ha nem égett el az olaj és nem lett túl "koszos", leszűröm és legalább háromszor még sütök benne, teszek hozzá kevés friss olajat is. Ilyen olaj árak mellett.
2013. okt. 13. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
95%

Valahol a kettő között szoktam.

Gondolj bele, hogy vendéglátósok hány adag kaját megsütnek egy-egy napon ugyanabban az olajban!!!! Valószínű, hogy minimum 50-100 adagot is, vagy ki tudja?


Szóval ha már 1x-2x leszűrtem, valószínű, hogy a legközelebbi alkalommal már annyira habzik, hogy szinte lehetetlen benne normálisan megsütni akármit. No akkor biztosan megérett a cserére. Szóval 2-3 sütés, és ha akkor már nagyon habzik, akkor nem erőlködök vele tovább.

2013. okt. 13. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
én 1x használom, ha húst sütök benne... ha krumplit sütök sok olajban akkor szoktam még egyszer használni, de többet azt sem.
2013. okt. 13. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
Én is úgy csinálom,ha húst,halrudakat sütök ,azt csak egyszer használom.Ha krumplit,akkor 1-szer,2-szer sütök benne újra.
2013. okt. 13. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
83%
En csak egyszer hasznalom fel, mert nagyon zavar,ha erzem az etelen az elotte keszult kaja izet vagy szagat. De egyebkent sem hasznalok sok olajat,ezen nem is lenne ertelme sporolnom.
2013. okt. 13. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
96%

Többször is, csak lekell szűrni.

Ha nagyon habzik akkor már cseréljük.

(soha nincs mellék íze)

2013. okt. 13. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! :)
2013. okt. 13. 11:09
 8/10 anonim ***** válasza:
57%
Nem szoktam újrahasznosítani, mivel nem egészséges.
2013. okt. 13. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 doboszoli ***** válasza:
81%

Nálunk nem olajjal, igaz, hanem zsírral így működuk:

Mindig van a kamrában üvegekben 3-4 féle "használt", szűrt zsír. Főleg a fritőzből, hiszen ezen be lehet állítani a hőfokot, és a zsír nem ég meg. Általában van krumplis, halas, fasírtos, rántott húsos. Ugye ezek mind bő, úszó zsírban sülnek, 3-4-szer is felhasználhatók, újramelegítve.

Utána kidobós.

2013. okt. 13. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Használat után leszűröm,és ujrafelhasználom,akár többször is.

Ha már habzik sütés közben,akkor kiöntöm.

2013. okt. 14. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!