Lehet a fritőzbe olaj helyet disznózsírt tenni?
Igen.
Csak ha le akarod szűrni, addig kell, amíg meg nem dermed. Kb ennyi a gyakorlati különbség.
Másképp is sül, másképp viselkedik ugyanolyan hőmérsékleten, de ezek nem nagy eltérések, majd meglátod.
Pálma olaj is jó.
Igen!
Nálunk évek óta az figyel benne. Pont a fritőzbe alkalmas nagyon, hiszen a zsír "halála" a túlhevülés, ami a fritőzben jól kontrollálható.
Anyagilag kicsivel drágább mint az olaj, de a benne sült holmi kárpótol.
Igen, ahogy előttem írták, minden használat után, még folyósan leszűrni, tehát 3-4 szelet hús miatt nem érdemes bekapcsolni, marad a serpenyő/tepsi.
Kedves szűkszavú utolsó válaszoló!
Megindokolnád a válaszod? Kész vagyok tanulni..)))
Szerintem is lehet, bár nekem nincs fritőzöm. Elvileg talán akkor lehet belőle bajod, ha hagyon benne a zsírt kihűlni, és a lefolyócsatornába beledermed a zsír, de gondolom, az a következő melegítéskor újra megolvad.
Nem mellesleg nem is ajánlott telítetlen növényi olajakat (napraforgó, repce, oliva és sok más) hevíteni, tehát ezekben sütni, mert az egészsére nagyon káros transz-zsírsavak keletkeznek. Ennél egy fokkal "egészségesebbek" telített állati zsírok, illetve növényi olajak (pálmaolaj, kókuszzsír).
Nagy- és dédszüleink is zsírban sütöttek, nem is volt annyi szív- és érrendszeri megbetegedés és rák, amik kialakulásáért a transz-zsírsavak nagy mértékben tehetők felelőssé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!