Mi ennek a gombócnak a neve és hogyan kell elkészíteni?
Knédli tésztábol . gőzgombóc.
A gőzgombóc töltve van általában szilvalekváral.
Szerintem ez bögrés zsemlegombóc lehetet. Az apró kockára vágott 2 zsemle vagy kiflirw öntük egy tálban egy bögre tejet, két tojássárgáját, egy bögre félgrízes liszt, a két tojásfehérjét felverjük, belekeverjük, a bögréket kikenjük vajjal, megszórjuk grízes lisztel, beletöltjük a tésztát háromnegyedig, mert megnő. fazekba rakjuk és anyi vizet öntünk a fazekbe, hogy a bögrék (findzsák) háronnegyedeig érjen. A fazekat lefedjük konyharuhával (hogy ne csöpögjön a tésztába a pára)és fedővel. A fövéstő kezdve 25 percig főzük kihülés után ki lehet borítani és felszelni.
Szlovákiában az úgynevezett szgedinszki gulást (székelykáposta) tálalják vele. DE inkább rendes kelt knédlivel, de néha zsemlegombócal is amit vízben főznek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!