Hogyan kell a lángostésztát elkészíteni házilag? Mert először csináltam, de nem igazán jött össze.
Meddig kell keleszteni,mennyi élesztő kell egy kg liszhez,mik a hozzávalói,hideg,vagy meleg helyen kel meg?
köszönöm a válaszokat.
Pontosan kimérni nem szoktam!
kb 400-300ml langyos vízbe rakok egy kis cukrot és 1 egész élesztőt. Megvárom amíg megkel. kb 500-700 dkg lisztbe rakok egy kis sót, egy étolajat. Tulajdonképpen annyi liszt kell bele, hogy egy lágy, gyúrható tésztát kapjunk. a keverő tál faláról leváljon a tészta. Kis időt letakarva pihentetem, nagyon hamar nagyra fog kelni. Pizza tésztának is kiváló! Nagyon ízletes lángos készül belőle.
Kefires Lángos
1kg liszt 1 evő kanál só
3pohár kefir/kis pohár/
2tojás sárgája
2dl tejben 5dkg élesztőt felfutattunk
Majd kelt tésztát dagasztunk, 60 perc alatt duplájára kelesztjük.
5 napig, hütőben lehet tárolni a tésztát.
ma pont ez volt a vacsi:
amúgy én egy kis kukoricadarát is szórok bele, mert attól olyan érdekesen ropogós lesz a külső része, belül mégis puha marad. Gyors, finom, egyszerű recept amit linkeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!