Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a lángostésztát...

Hogyan kell a lángostésztát elkészíteni házilag? Mert először csináltam, de nem igazán jött össze.

Figyelt kérdés

Meddig kell keleszteni,mennyi élesztő kell egy kg liszhez,mik a hozzávalói,hideg,vagy meleg helyen kel meg?

köszönöm a válaszokat.



2014. márc. 16. 19:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Pontosan kimérni nem szoktam!


kb 400-300ml langyos vízbe rakok egy kis cukrot és 1 egész élesztőt. Megvárom amíg megkel. kb 500-700 dkg lisztbe rakok egy kis sót, egy étolajat. Tulajdonképpen annyi liszt kell bele, hogy egy lágy, gyúrható tésztát kapjunk. a keverő tál faláról leváljon a tészta. Kis időt letakarva pihentetem, nagyon hamar nagyra fog kelni. Pizza tésztának is kiváló! Nagyon ízletes lángos készül belőle.

2014. márc. 16. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Kefires Lángos

1kg liszt 1 evő kanál só

3pohár kefir/kis pohár/

2tojás sárgája

2dl tejben 5dkg élesztőt felfutattunk

Majd kelt tésztát dagasztunk, 60 perc alatt duplájára kelesztjük.

5 napig, hütőben lehet tárolni a tésztát.

2014. márc. 16. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

ma pont ez volt a vacsi:


[link]


amúgy én egy kis kukoricadarát is szórok bele, mert attól olyan érdekesen ropogós lesz a külső része, belül mégis puha marad. Gyors, finom, egyszerű recept amit linkeltem.

2014. márc. 16. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!