Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főztök szentestére?

Mit főztök szentestére?

Figyelt kérdés
2009. dec. 16. 07:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%
Mákos gubát.Nem lesz családi vacsora.A halat pedig nem szeretjük.
2009. dec. 16. 07:18
 2/15 anonim ***** válasza:
85%
Bajai halászlé
2009. dec. 16. 07:23
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Apukám halászlét főz (mi a párommal nem szeretjük), én viszem a fasírtot és a franciasalátát, tesóm süti a csirkecombot, anyu pedig a sütiket.
2009. dec. 16. 07:27
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Töltött káposzta/halászlé.
2009. dec. 16. 08:15
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Halászlé, rántott harcsa, hidegtál, sült krumpli, meg sütik.
2009. dec. 16. 08:22
 6/15 anonim ***** válasza:
49%

Szenteste családi vacsora lesz szüleimnél, a húgom és én is megyünk a családunkkal, a menü aznap bajai halászlé lesz, utána rántott hal, majonézes krumplisalátával.

Én vállaltam 2 fajta süti sütését (azt hiszem flódni és csokis-mascarponés süti lesz), húgom szintén süt 2 fajta süteményt, ahogy anyut ismerem, ő meg apu halászléje mellé készít majd egy adagot a világbajnok sajtos pogácsájából, aztán elosztjuk a 3 háztartás között :)

Karácsony első és második napján elvileg töltött káposzta meg rántott hús/fasírt lesz, testvéremmel úgy egyeztünk meg, az egyiket ő, a másikat én készítem nagyobb adagban, aztán felezünk és persze viszünk anyuéknak is.

Karácsony egyik napján megyünk anyósomékhoz is, ők is meghívtak minket vacsorára - beígért egy kis kacsasültet, amit annyira finoman tud elkészíteni, hogy azt elmondani nem tudom. Sütit oda is viszünk.

Ahogy így végiggondolom a karácsony napjait, azt hiszem, december 27-től meg pirítós lesz a menü teával pár napig, mert annyi féle étel lesz az asztalon az ünnep napjain, hogy utána elfér egy kis diéta.

Általában nem eszünk ennyi húsfélét, de szerencsére nagy és szerető a család, és mindenki meghívott minket valamelyik napra, meg hozzánk is jönnek vendégek... ha mindenhol csak egy féle étel van, már az több, mint elég.

2009. dec. 16. 08:31
 7/15 anonim ***** válasza:
nálunk évek óta a bevált menü: 24.-én ebédre halászlé tésztával, a gyerekek sajtos tésztát esznek ilyenkor. vacsorára hatcombú kacsát süt anyuci pezsgős káposztával . ez úgy áll össze, hogy egy egész kacsa, plusz négy comb mellétéve, hogy mindenkinek jusson egy, nekem kettő:), én egy szép darab marhahúst szoktam felszelni és kisütni gombás-vörösboros rozsdamártással, krumplipürével, sült krumplival.desszertnek fagyi, 3 féle ,anyuci csodás fagyigépével kavarva.karácsony első napján apósomék jönnek ebédre, akkor megesszük a maradék halászlét, valószínüleg még lesz a marhasültből, és mellé rántott hús, sült csirke, ilyesmi, de lehet hogy bevállalok egy Dubarry szeletet is. másnap mi megyünk szüleimhez , ott pedig degeszre eszem magam a világ legjobb tölött káposztájából amit csak az én anyukám tud főzni!sütiből a bejgli csak a szokás miatt, ami sláger az a sajtos pogi és a gesztenyés kosárka.
2009. dec. 16. 09:52
 8/15 anonim ***** válasza:
Nàlunk reggeli füstölt lazac piritossal lesz(ez szokàs),ebéd töltött kàposzta jo sok tejföllel tàlalva.(leves nem lesz,mert csak ketten vagyunk),vacsora pedig francia salàta,fasirt.
2009. dec. 16. 11:39
 9/15 anonim ***** válasza:
nálunk évek óta bevált a : szarvascomb krokett áfonyszósz + halászlé
2009. dec. 16. 17:34
 10/15 anonim válasza:

Az idei lesz az első szenteste, amit a kicsi családdal 3-asban töltünk! (6 hónapos a baba, eddig valamelyik szülőnél voltunk)

Aszalt szilvás-diós töltött pulykamell lesz, rizzsel, krumplipürével, egy kis párolt zöldséggel. Mákos és diós bejgli lesz a desszert.

Első nap nagy családi ebéd anyóséknál (kisebbfajta esküvő, létszámban és kajában is ), második nap anyuéknál kis családi ebéd. A klasszikusokkal: halászlé, rántott hal, hidegtálak, sültek, sütik...

Ennyit a diétáról...

2009. dec. 23. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!