Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lányok, nők! Tészta főzésnél...

Lányok, nők! Tészta főzésnél hogy lehet úgy főzni a tésztát, hogy ne fusson ki? ti hogy szoktátok?

Figyelt kérdés

ugyan ezt a kérdést fel tenném arra is, hogy ha pudingot főzök, vagy valamilyen krémet.

előre is köszönöm!



2014. márc. 19. 16:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Köepes ,lángon főzöm.
2014. márc. 19. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Ott állok mellette, és párszor megkeverem. amikor újrafelforr és feljön a tészta, akkor is kevergetem, és ha ki akarna futni, lejjebb veszem a gázt.utána már csak csendesebben főzöm pár percig, vagyis amig szükséges.

A puding soha nem szokott kifutni, mert a csendesen fővő tejbe öntöm a kikevert port és habverővel folyamatosan keverem. azonnal sűrűsödni kezd, nem is tudna kifutni.

2014. márc. 19. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:
100%
Tésztafőzésnél, amikor már lobog a víz, lejjebb veszem a lángot, és akkor nem fut ki a víz. A puding főzésnél meg nem is értem, hogy tud kifutni?! A tejet amúgy sem szabad magas lángon forralni, mert hamar lekap. Miután hozzáöntöd a forró tejhez a kikevert pudingport, folyamatosan kevergetni kell és hamar besűrűsödik.
2014. márc. 19. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Életemben nem futott még ki egyik sem, el se tudom képzelni, hogy tudnak. A tésztát nagy lábasban kell főzni, így nem kell színig önteni vízzel. A pudinghoz meg a tejet eleve kavarva kell forralni, hogy ne égjen le, az ember látja, ha kezd forrni, és leveszi alatta a gázt, nem tud kifutni. Hozzáöntöd a pudingot, vagy esetleg a házilag készített lisztes keveréket, és néhány pillanat alatt összekapja pudinggá, ez a sűrű massza meg már nem tud futni sehova.
2014. márc. 19. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:
Fiú vagyok és tudtam volna a választ, de nem mondom el, mert csak a lányoknak szól a kérdés :/
2014. márc. 21. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
#5 ha fiú léttedre tudod, természetesen te is válaszolhatsz rá. :)
2014. márc. 21. 16:25
 7/7 mustafa33 ***** válasza:

Már a második válaszoló megírta rendesen.

A pudingot, krémet pedig a legjobb krémfőző edényben főzni. Az olyan mint a fütyülős tejesfazek (amiből nem fut ki a fövő tej). Duplafenekű, víz kell bele és a belső feneke félgömb alakú, hogy könyebb legyen kevergetni benne a krémet.

2014. márc. 22. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!