Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A McDonald's-os pitét hogyan...

A McDonald's-os pitét hogyan lehetne itthon elkészíteni?

Figyelt kérdés
Aki evett már olyat, az segítsek. Nagyon finom és ropogós az a pite és kiváncsi vagyok a receptre! Köszi:)
2009. dec. 15. 19:05
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

19:48 köszönöm, megfogom próbálni

legalább 1 értelmes válasz

2009. dec. 15. 20:03
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
De én almakompótot készítenék, egy kis lével főzném, cukor, fahéj, szegfűszeg zselatin. Aztán a leveles tészta ötlet. Vagy valami fánk szerű tésztával olajban kisütni?
2009. dec. 15. 20:05
 13/22 anonim ***** válasza:
76%
És ha a levelestésztát nem sütőben, hanem olajban sütöd ki???
2009. dec. 15. 20:06
 14/22 A kérdező kommentje:
Olajban..
2009. dec. 15. 20:08
 15/22 anonim ***** válasza:

almástáska(LL)imáádoom:)

és nagyon köszi ,hogy feltetted ezt a kérdést mert ez engem is érdekelt volna!:D

2009. dec. 15. 20:44
 16/22 anonim ***** válasza:

hello!

ezen próbálkoztunk nem is olyan rég bent a műhelyben (cukrászda) az biztos hogy olajban van sütve, nem vajas tészta mert abból kifolyik a zsiradák hiszen a tészta fele zsiradék. az alma tölteléket pedig ugyanazt használják amit mi az almáspitéhez pl. Fructon almatöltelék.

2009. dec. 16. 17:39
 17/22 A kérdező kommentje:
és a tésztáját h készítettétek?
2009. dec. 16. 18:44
 18/22 anonim ***** válasza:

Többször is nekiálltam. :)

Kockára vágott alma, kb harmada reszelve

Cukor

Fahéj

Nyah, én a cukrot beleszórom a serpenyőbe, mikor elkezd sisteregni, rádobom az almakockákat, és a reszelt almát, megpárolom és kevés keményítővel/liszttel besűrítem, és akkor dobom bele a fahéjat is.

Többszöri kísérletezés után két variáció létezik.

A levelestésztát kocka alakúra vágod, egyik felét jó alaposan betojásozotod, pakolsz rá az almás cuccból, ráhajtod a másik felét, és összenyomkodod (villával) a széleit.

Eztán két variáns létezik:

Sütőpapírra téve sütőben 180 fokon kb 10 perc, vagy alacsony hőmérsékleten olajozott serpenyőben, lassú tűzön mindkét oldalát szép pirosra sütöd. Ha szép vékony a tésztád, nem lesz nyers.

És ízben nagyon nagyon hasonlít a Döncisre. :)

Sokszor készítek.

20/L

2009. dec. 16. 19:17
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszi, 7végén megcsináljuk, majd írok, hogy sikerült! Köszönöm! :)))
2009. dec. 16. 19:35
 20/22 A kérdező kommentje:
Remekül sikerült, tényleg szinte olyan az íze, szuper! :)
2009. dec. 21. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!