A McDonald's-os pitét hogyan lehetne itthon elkészíteni?
19:48 köszönöm, megfogom próbálni
legalább 1 értelmes válasz















almástáska(LL)imáádoom:)
és nagyon köszi ,hogy feltetted ezt a kérdést mert ez engem is érdekelt volna!:D





hello!
ezen próbálkoztunk nem is olyan rég bent a műhelyben (cukrászda) az biztos hogy olajban van sütve, nem vajas tészta mert abból kifolyik a zsiradák hiszen a tészta fele zsiradék. az alma tölteléket pedig ugyanazt használják amit mi az almáspitéhez pl. Fructon almatöltelék.





Többször is nekiálltam. :)
Kockára vágott alma, kb harmada reszelve
Cukor
Fahéj
Nyah, én a cukrot beleszórom a serpenyőbe, mikor elkezd sisteregni, rádobom az almakockákat, és a reszelt almát, megpárolom és kevés keményítővel/liszttel besűrítem, és akkor dobom bele a fahéjat is.
Többszöri kísérletezés után két variáció létezik.
A levelestésztát kocka alakúra vágod, egyik felét jó alaposan betojásozotod, pakolsz rá az almás cuccból, ráhajtod a másik felét, és összenyomkodod (villával) a széleit.
Eztán két variáns létezik:
Sütőpapírra téve sütőben 180 fokon kb 10 perc, vagy alacsony hőmérsékleten olajozott serpenyőben, lassú tűzön mindkét oldalát szép pirosra sütöd. Ha szép vékony a tésztád, nem lesz nyers.
És ízben nagyon nagyon hasonlít a Döncisre. :)
Sokszor készítek.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!