Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek holnap ebédre?

Mit főzzek holnap ebédre?

Figyelt kérdés
Mondjatok már valami jó receptet!

2014. márc. 15. 21:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Frankfurti leves, stíriai metélt nálam ma ez lesz.
2014. márc. 16. 06:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:

Pisztrángot senki nem javasolt, csak lazacot :) A kettő azért nem ugyanaz.

Nálam ma pisztráng lesz sült krumplival.

2014. márc. 16. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
Ezen én is jót vigyorogtam :) Enyém volt a lazacos ötlet.
2014. márc. 16. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:

Nálunk ez lesz: és kefires lángos :

Ebből a levesböl érdemes nagyobb adagot főzni mert másnap sokkal finomabb.

A lángost tegnap bedagasztottam már csak sütni kell.

CSÓKAKŐI KOLBÁSZLEVES

HOZZÁVALÓK



2-3 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kisebb semmiesetre sem fás zeller, 1 kisebb karalábé, 1 vöröshagyma, 7 dkg zsír vagy 6 evőkanál olaj, 1 kis csokor petrezselyem, 1,2-1,5 liter csontleves (leveskockából is lehet), só, őrölt fekete bors, ecet, 4 tojás, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1 kis pohár (150 gramm) tejföl, 20 dkg füstölt kolbász

1. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A kétféle répát, a zellert és a karalábét 1,5-2 centis kockákra, a hagymát finomra vágjuk.

2. A zsír (olaj) kétharmadát egy fazékban megforrósítjuk, és a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta. A fölkockázott zöldséget hozzáadjuk, és kevergetve 8-10 percig saját levében pároljuk. Az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, 1 percig kevergetve pirítjuk, azután a csontlevessel fölöntjük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük, és kb. 25 perc alatt puhára főzzük.

3. Amíg a leves fő, bevert, azaz buggyantott tojást készítünk. Ehhez egy lábasban enyhén sós, ecetes vizet forralunk. Kis lángra állítjuk, a tojásokat egyesével beleütjük. Evőkanállal a fehérjét a sárgája köré hajtjuk hogy szép formás legyen. 3-4 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük. Ha csinosítani akarjuk, akkor vágódeszkára téve kiskéssel a foszlányait levágjuk. Tálalásig langyos vízben tartjuk.

4. A lisztet a tejfölben simára keverjük, ha kell egy kevés hideg vizet is öntünk hozzá. Egy merőkanálnyit a forró levesből belemerünk, elkeverjük, majd a többi leveshez öntjük, s kevergetve 2-3 percig főzzük.

5. A kolbászt, miután bőrét lehúztuk, karikákra vágjuk, és a maradék zsíron vagy olajon, egy serpenyőben színesre sütjük, zsírjával együtt a levesbe rakjuk. Minden tányérba rakunk egy lecsöpögtetett bevert tojást, és a forró zöldséges levest rámerjük

Kefires Lángos

1kg liszt 1 evő kanál só

3 pohár kefir/kis doboz /

2tojás sárgája

2dl tejben 5dkg élesztőt felfutattunk

Majd kelt tésztát dagasztunk, 60 perc alatt duplájára kelesztjük.

5 napig, hütőben lehet tárolni a tésztát.

2014. márc. 16. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:

Nálunk ma paradicsom leves, mézes mustáros csirkecomb és csirkemell, brokkolis tojásos krumplival.

Linzer

2014. márc. 16. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok jó tippet!
2014. márc. 16. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!