Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudok házilag forró...

Hogyan tudok házilag forró csokit csinálni?

Figyelt kérdés
Amikor csak beleraktam a forró tejbe a csokit, nem lett jó. Amikor fahéjat is raktam hozzá, az mindig feljött a tetejére. Szóval nem igazán jött össze :-((
2009. dec. 15. 06:41
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Recept (4 személyre)


20 dkg jó minőségű csokoládé (keserű vagy félédes, magas kakótartalmú)

1 dl víz

4 ek forró víz

3 dl tej

2 ek sötét barnacukor (vagy ízlés szerint)


A csokoládét apró darabokra töröm. Egy lábosba vizet teszek, erre egy másik lábost helyzek és közepes lángon a vizet felforralom. A csokoládét az 1 dl vízzel a felső lábosba teszem és a gőz fölött felolvasztom. Amikor a massza teljesen homogén lesz, leveszem a tűzről, hozzákeverem a 4 ek forró vizet és a barnacukrot. Ez a forró csoki alapja, ezt lehet tejjel higítani. Szerintem az ideális arány ehhez a mennyiséghez 3 dl forró tej hozzáadása, de ezt ízlés szerint lehet változtatni. 4 kb. 1 dl-es adag készül így el, ami gazdagsága miatt éppen elég még a legelveteműltebb csokoládéimádóknak is. Azonnal fogyasztható.


Ezt a forró csokoládé alapot lehet persze még tovább fokozni, többféle ízesítéssel készíteni: készülhet belőle chilis; fahéjas-szerecsendiós; de akár vaníliás változat is.

2009. dec. 15. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

[link]


ezen a linken több forrócsoki lehetőség is van

2009. dec. 15. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!