Milyen házi pudingot készítsek, ha a vaníliát nem ehetek? (Csokit leszámítva)
bocsáss meg, de nem irigylem a gyermekedet.
a keményitő, főleg a krumplikeményitő nem a ma találmánya. nem vagyok már ifjonc, én is csináltam az iskolában annak idején, házi feladat volt.
Meg aztán kiváncsi lennék, hogy a picuroddal mifenét fogsz csinálni, oviban, iskolában.
Röviden mmifenének csinálsz pudingot???? amit tojással csinálsz, abba is kell cukor, akár a divatos nyirfacukrot veszed, akár helyettesited xilittel.
a tojás magával nem fog összeállni. Abból pedig nem puding lesz, hanem a krémest csinálták ugy, hogy felfőzték a tojássárgát cukorral, sürüre. én is igy csinálom a madártejet. de abból puding sürüségü sose lesz.
Maradj inkább az idénygyümölcsöknél. amin értem, hogy pl. most ne epret vegyél neki, meg szőlőt......
bocsánat hogy eltértem a tárgytól((((((
a cimben meg az volt a kérdés, hogy vaniliát nem ehetsz. szó sem volt picurról.
milyen jó, hogy a gyerekeim idején nem voltak ilyen bolondériák.
mivel nem akartam regényt írni, ezért így tettem fel a kérdést. ebbe most miért kell belekötni? no mindegy, egyébként nyírfacukor = xilit :)
sajnos ez a mai világ, ha az ember valamit nem fehér lisztből és cukorból, meg bolti zacskós cuccokból akar elkészíteni, és tanácsot kér, máris lehurrogják, hogy jaj már most, miért nem jó az a cukor? meg miért nem jó az a keményítő (=cukor)? hiszen mindenki ezt eszi! én ebbe nem megyek bele, mivel a kérdés sem erről szólt.
nem is tudom, miért van ma annyi cukorbeteg, meg rákos. vannak olyanok, akik ezt a dolgot le sem... én viszont amennyire lehet, szeretném a picúrt is rászoktatni az egészségesebb ételekre. nem arról van szó, hogy az oviban majd megeszik egy cukorral készült sütit, és baja lenne. de hiába megyünk bele, aki nem nyitott a változásokra, annak ezt hiába magyarázom...
sajnos ez a mai világ, ha az ember valamit nem fehér lisztből és cukorból, meg bolti zacskós cuccokból akar elkészíteni, és tanácsot kér, máris lehurrogják
Ácsi! Te a kérdésedben nem tüntetted fel, hogy ilyen kritériumaid vannak, hanem 5-6 válasz után vetetted fel kötekedő stílusban, hogy minek írunk ilyen egészségtelen fasz-ságokat - holott szerintem marha logikus, hogy ami nem tetszik, az nyugodtan helyettesíthető annak természetesebb, egészségesebb verziójával, és mindenki boldog. A kérdésed egyedül puddingízekre terjedt ki, te kezdtél el minden válaszon hisztériázni, és olyan dolgokat belelátni (pl. aroma, keményítő), amit előtte nem is írtunk.
"nem is tudom, miért van ma annyi cukorbeteg, meg rákos."
Régen is ennyi volt, csak 100 éve nem tudták, mibe halt bele. De a cukorbetegség 50 éve is elég gyakori és felismert volt már.
Na ebbe jól belekeveredtünk! :))
Én nem akartam kötekedni, elnézést is kérek érte, ha így volt értelmezhető a hozzászólásom. Tippeket szerettem volna kapni az ízesítésre vonatkozóan, és arra reagáltam, amikor valaki írta, hogy nézzem meg, mi van a bolti pudingban, és csináljam úgy. Erre reagáltam, hogy pont azt nem szeretném, hanem házilag elkészíteni, főzött, eredeti pudingot, mint régen, mikor még nem lehetett kapni a boltokban "félkész" pudingot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!