Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van bevállt, egyszerű pogácsa...

Van bevállt, egyszerű pogácsa receptetek?

Figyelt kérdés
Néhányszor sütöttem, mindig más recepttel és sosem lett puha, omlós a pogácsám. Nem égettem el, sőt sütés közben még szép is volt...de a végeredmény katasztrófa. Száraz, tömör, kemény. Gondoltam arra is, hogy a sajt miatt,mert nagyon sokat tettem rá azért keményedett meg, vagy a sütésnél valamit elrontottam...de ugyan úgy jártam, ha csak 'sima' pogácsát sütöttem vagy ha tepertősset.Nem tudom mit rontok el mindig, de ha van valami jó receptetek vagy trükkötök akkor kérlek írjátok le. Köszönöm.
2014. márc. 10. 16:49
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

En ezt használom, nekünk nagyon bejött. Mondjuk azt nem tudom, hogy másnap milyen, nálunk órák alatt elfogy.

2014. márc. 10. 16:55
 2/3 anonim ***** válasza:

PUHA SAJTOS

Hozzávalók

50dkg liszt

2,5dkg élesztő

1 kávés kanál só

2db kocka ráma

1tojássárgája

Kevés tejföl

1 evő kanál zsír

15-20dkg reszelt sajt a tetejére

A hozzávalókból az 1ráma kivételével tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk.

A megmaradt 1 rámát rákenjük, a tésztára: Összehajtogatjuk.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük: Másnap kinyújtjuk, majd 2X 20 perces pihentetéssel, hajtogatjuk:

Tetszőleges formára szaggatjuk: A tetejét meg szórjuk a reszelt sajttal:

170C –ós sütőben addig sütjük, amíg azt nem látjuk, hogy KB 4-5 perc múlva kész.

Amikor már csak ez a 4-5 perc van, vissza ki kell venni az, süt öböl. / Mert a zsiradék miatt tovább sül /

3 napig puha marad.

A vajra szórhatunk apróra vágott medvehagymát ,reszelt káposztát ,túrót .

Ha töpörtyüs pogácsát készitünk akkor a ráma helyett a töpörtyüt kenjük a tésztára.

2014. márc. 10. 16:59
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kipróbálom őket. :)
2014. márc. 10. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!