Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütöttem mézeskalácsot....

Sütöttem mézeskalácsot. Kőkemény, pedig már egy napos Lehet attól h kifelejtettem a margarint belőle? Vagy inkább kevés szódabikarbónát tettem bele?

Figyelt kérdés
A tésztát úgy kell összekeverni h mindent egybe? mert úgy csináltam és a méztől összeragadt az egész, de ki tudtam keverni csak sok liszt kellett hozzá h elváljon az edény falától.
2009. dec. 14. 09:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha kimaradt a margarin, és több lisztet tettél bele, az már épp elég indok ahhoz, hogy kemény maradjon. Egyébként létezik olyan recept is, ahol több napot is mondanak a puhulásra, tárolás fémdobozban, néha almát is tesznek mellé. Ha mégsem puhulna, még dísznek akkor is jó lehet, vagy verekedni. (Dobócsillag?) :) Ne csüggedj, tudom, hogy ez nem egy olcsó süti, de inkább készíts egy újabb adagot, mint, hogy ezzel idegeld magad.
2009. dec. 14. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
100%

Muanyag dobozban tárold és tegyél mellé egy szelet kenyeret. Ha még sem használ (pedig ez tutira bevállt módszer), akkor tényleg készíts új adagot, minden hozzávalóval egyutt :)

Jó mézeskalácsozást :)

2009. dec. 14. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
nekem is ragadni szokott összekeverés után, de ne tegyél bele több lisztet, hanem tedd be a hűtőbe. utána lehet vele dolgozni. ha mégsem, akkor más receptet keress, mert ez nem jó.
2009. dec. 14. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A ragadással lehetett a gond.

A receptek leírják, hogy nem baj, ha ragad (normális dolog), azért nem kellett volna több liszt.

Hűtőbe kell tenni pihenni úgyis és akkor megdermed a méz és könnyen kezelhetővé válik a tészta (hidegen). Szóval a túl sok liszt miatt kemény.

2009. dec. 14. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

köszi a segítséget

már ott tartottam h soha többé nem csinálok ilyet

de megpróbálom még egyszer, mert díszeket szeretnék majd a fára is.

ezek ilyen kerek alakúak lettek mert nincs formám. meg kis pufik mert nem nyújtottam vékonyra, remélem a következő jobb lesz és nem hagyok ki semmit belőle :)

köszi mindenkinek :)

2009. dec. 15. 09:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
akkor szárítsd ki, daráld le, és karácsonyi kekszalapként remekül fel tudod használni a nem túl jól sikerült darabokat;)
2009. dec. 15. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
úgy érted h lereszelem és bele sütöm egy másik sütibe?
2009. dec. 15. 22:20

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!