Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzzek úgy jót, hogy...

Hogyan főzzek úgy jót, hogy finom legyen, de közben végig rettegek, hogy nem sikerül és nem lesz finom és ki kell dobni?

Figyelt kérdés
2014. márc. 8. 13:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Most pontosan mi is a kérdés?
2014. márc. 8. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

nem sikerülnek jól az ételeim és ezért kapok is itthon a fejemre

már hozzá sem merek úgy kezdeni a főzéshez, hogy ne legyen bennem az a félsz, hogy jaj, nem fog sikerülni

mit és hogyan lehet tenni ez ellen?

2014. márc. 8. 13:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne főzz.
2014. márc. 8. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
anyuka vagyok, nem tehetném meg
2014. márc. 8. 13:51
 5/11 anonim ***** válasza:
76%
Pontosan milyen problémák vannak? Mi nem sikerül általában? Próbáljuk meg először behatárolni a megoldandó területeket :)
2014. márc. 8. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

Az ízek nem sikerülnek.

Illetve pld ha jénais, akkor lucskos lesz.

Bár az állag az más típusú ételeknél is volt már problémás.

2014. márc. 8. 14:17
 7/11 anonim ***** válasza:
Ez még mindig nem túl konkrét. De amit tudok javasolni: válassz ki egy szimpatikus gasztroblogot (az én kedvencem, amit itt is linkelek állandóan az a tomakonyha.blogspot.com), ott keress egyszerű recepteket, és csináld meg őket pontosan a recept szerint. A jó blogokon a receptek és a technikák is jól és érthetően le vannak írva, így a hibázás esélye elég kicsi. Gyakorlással pedig beletanulsz, az önbizalmat ad, és megszereted a főzést. Az alapproblémának az tűnik, hogy nem bízol magadban eléggé, ezért aztán el is rontod a kajákat, meg nem is élvezed a főzést. Ja, és ne nosalty, mindmegette meg hasonló oldalakról válogass, ahova mindenki küldözget recepteket, mert ott a színvonal nagyon hullámzik.
2014. márc. 8. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
75%

Hat en 25 eves ferfi vagyok, 7 eve fozok magamra meg a paromra, de meg soha nem volt ilYen problemam.


Nincs sehol megirva h milyen izenek kell lennie egy etelnek. Ha nem sozod agyon nem tudom h lehetne elrontani.


Egyebkent a jenais eteleket en pl lucskosan szeretem, ne legyen olyan szaraz.

2014. márc. 8. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Kóstolgasd közben az ételt, és ha még hiányzik belőle valami, akkor pótold. Én még a fasírtnak való húst is megkóstolom, nyersen.


Az állag problémát illetően én is jártam már úgy, hogy a receptre hallgattam, és nekem végül túl kevésnek bizonyult a folyadék. Ki kell tapasztalni, hogy mennyi kell az ételbe. Vagy pl a tejfölös rakottas dolgokat nem szabad sokáig sütni, mert a tejföl kicsapódik és nagyon vizes lesz. Szóval szerintem nálad a inkább a tapasztalat hiánya az, ami problémát okoz, bár nem ismerlek...


Nézz sok főzős műsort, és olvass blogokat ezzel kapcsolatban, egy csomó mindent meg lehet tanulni így.

2014. márc. 9. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy a kérdezőt érdeklik-e a válaszok...;)
2014. márc. 9. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!