Szerintetek milyen egyszerű de finom csokis sütit süthetnék?
Az elso nekem is brownie, etcsokibol szigoruan, de megeloztek.;)
Amit meg nagyon szeretek: csokiszufle! Etcsokibol termeszetesen. Isteni!
Dehogy gond! Írom is.
Narancsos-csokis süti:
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
fél bögre olaj
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 nagy narancs lereszelt héja
1 tábla finom ét- vagy tejcsoki felaprítva
Bögre = 2,5 dl
A lisztbe belevegyíted a kakaóport és a sütőport. A tojást, cukrot, olajat, narancshéjat elkevered, majd felváltva hozzáadod a lisztes keveréket és a tejet. Végül belekevered a felaprított csokit.
A masszát sütőpapírral bélelt vagy kivajazott-kilisztezett tepsibe teszed, és előmelegített (180 fokos) sütőben megsütöd (kb. fél óra, de sütőtől is függ, úgyhogy mindenképpen tűpróba!).
Miután megsült, bevonod 1 tábla olvasztott ét- vagy tejcsokoládéval. Helyette porcukorral is meg lehet szórni, de csokisan az igazi. Én étcsokit szoktam hozzá használni (a tésztába és a tetejére is), vagy esetleg fele-fele arányban ét- és tejcsokit.
Nagyon finom a narancs és a csokoládé kombó, és tényleg egyszerű összedobni ezt a sütit. Lehet variálni, pl. egy marék durvára vágott dióbéllel vagy mogyoróval még meg lehet bolondítani a tésztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!