Tudtok finom almás - meggyes pite/süti receptet?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nos nem tom ez pitének minősül-e, de felkeresem neked anyukám meggyes süti receptjét.
Itt is van, "fincsi meggyes" néven.
1nagy tepisihez
2 kocka ráma
2 vaniliás cukor
0.5 kg por cukor
Ezeket keverd habosra! A rámát hagyd szoba hőmérsékletüre hülni, hogy könnyebb legyen!
Kell még
8 tojás sárgája
4dl tej
85-90 dkg liszt
2 sütőpor
Ezeket keverd bele sorjában ahogy írtam bele a rámás krémbe! Először csak egyenként, lépésről lépésre.
Ezután verj fel 8 tojás fehérjét kemény habbá. Ezt óvatosan FORGASD bele a tésztába!
2üveg lecsepegtetett meggyet megszórsz fahéjjal izlés szerint. Belekevered a tésztába!
Kb. fél óra alatt sül meg, sajnos a hőfokról nem tesz említést a recept, de mivel tudom, hogy ez egy könyvből való, és az lett átalakítva, felütöm neked.
180fokot ír, kb. 40percet. De ez igazából piskóta nem pite, de szvsz megteszi.:)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Hmm lehet a cukor nem porcukor...
Ha vársz egy ~45percet haza ér anyukám, és megkérdezem!!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem pite ,de egyszerü és finom.
Svéd alma .
1kg almát ami kicsit édes hámozás után kockára vágunk.
A jénait kivajuk. Az almát egy rétegben elszórjuk, majd megszorjuk kristálycukkoral ,darabokra tört kekszet vagy baba piskótát szorunk rá. Erre pár darab vaj darabkát.
Ezt igy rétegezük . Sütőben össze sütjük amig az alma megpuhul.
Vanilia sodoval ,és tejszínhabbal tálaljuk.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!