Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok finom almás - meggyes...

Tudtok finom almás - meggyes pite/süti receptet?

Figyelt kérdés
Holnapi nőnap alkalmából gondoltam sütnék a családnak egy kis almás - meggyes pitét:) Ha tudtok valami bevált, finom receptet, légyszíves küldjétek el :) Köszönöm, és szép napot!

2014. márc. 7. 17:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Nos nem tom ez pitének minősül-e, de felkeresem neked anyukám meggyes süti receptjét.

Itt is van, "fincsi meggyes" néven.

1nagy tepisihez

2 kocka ráma

2 vaniliás cukor

0.5 kg por cukor

Ezeket keverd habosra! A rámát hagyd szoba hőmérsékletüre hülni, hogy könnyebb legyen!

Kell még

8 tojás sárgája

4dl tej

85-90 dkg liszt

2 sütőpor

Ezeket keverd bele sorjában ahogy írtam bele a rámás krémbe! Először csak egyenként, lépésről lépésre.

Ezután verj fel 8 tojás fehérjét kemény habbá. Ezt óvatosan FORGASD bele a tésztába!

2üveg lecsepegtetett meggyet megszórsz fahéjjal izlés szerint. Belekevered a tésztába!

Kb. fél óra alatt sül meg, sajnos a hőfokról nem tesz említést a recept, de mivel tudom, hogy ez egy könyvből való, és az lett átalakítva, felütöm neked.

180fokot ír, kb. 40percet. De ez igazából piskóta nem pite, de szvsz megteszi.:)

2014. márc. 7. 17:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Hmm lehet a cukor nem porcukor...

Ha vársz egy ~45percet haza ér anyukám, és megkérdezem!!

2014. márc. 7. 17:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem pite ,de egyszerü és finom.

Svéd alma .

1kg almát ami kicsit édes hámozás után kockára vágunk.

A jénait kivajuk. Az almát egy rétegben elszórjuk, majd megszorjuk kristálycukkoral ,darabokra tört kekszet vagy baba piskótát szorunk rá. Erre pár darab vaj darabkát.

Ezt igy rétegezük . Sütőben össze sütjük amig az alma megpuhul.

Vanilia sodoval ,és tejszínhabbal tálaljuk.

2014. márc. 7. 17:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Számomra a legjobb :) : [link]
2014. márc. 9. 13:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Fahéjat szórjál az almára, meggyre, sok legyen, de ne túl sok; nemtom, írták-e. (Amikor már a tepsiben van az alja, és rámegy a töltelék, és arra szórni gondoltam; de amúgy almáshoz dióval keverve az alma is jó:))
2014. márc. 11. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!