Csirke felsőcomb elkészítéséhez milyen receptet tudnátok javasolni?
Egy: hús és nem "husika" (bocs, ez volt a trollkodás, elnézést kérek)
Kettő:
sült csirkecomb:
1. vajat összekeversz sóval, borrsal, esetleg némi zöldfűszerrel
2. a combokon a bőr alá kened, és egyenletesen elosztod a fűszeres vajat
3. a maradék vajjal bekened a combokat kívülről is
4. 200 fokra előmelegített sütőbe rakod, és sütöd addig, amíg meg nem pirul (lehet rácsra vagy rácsos tepsibe, hogy a zsír lecsöpögjön) - kb. 30 perc talán. Utána megfordítod a combokat, és megpirítod a másik oldalukat is.
Ellenőrizd, hogy jól átsült-e, vedd ki a sütőből, hagyd kicsit pihentetni, és lehet tálalni.
Lehet kenyérrel is, de szerintem a vajas, párolt (esetleg hagymás-fokhagymás) zöldborsó jobban illik hozzá. A rizs nem passzol hozzá túl jól, azt érdemesebb szószosabb/szaftosabb kajákhoz csinálni.
Én kitaláltam egy tök jó pácot, ha van kedved próbáld ki:
mustár + bors + erős pista (tk vagy mk attól függ mekkora adag) + só + petrezselyem és ha picit hígitani akarod akkor egy kis tejföl.
Annyira finom lett, ízlett az egész családnak. És nem lesz nagyon erős, hiába tűnik az első három hozzávaló erősnek, ecsettel vittem fel a csirkecombokra egy rétegben és finom fűszeres mustáros ízt adott neki csupán.
Kentucky csirke
szerintem felsőből is jó végülis:)
Vagy csinálsz egy adag finom paprikás csirkét :)
Nokedlivel vagy tésztával, tejfölös uborka salátával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!