Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karácsonyi menüt szeretnék...

Karácsonyi menüt szeretnék készíteni, szüleimnek és nagyszüleimnek, valami halételeket, a desszert gesztenyés lesz+bejgli. Nem vagyok kezdő vagyis kezdő vagyok süteményekbe profi de másba még nem nagyon. Javaslatok? F/16

Figyelt kérdés
2009. dec. 11. 23:24
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

[link] Rengeteg féle halászlé receptet találsz itt. Itt van pl ez:

Bajai halászlé 3.


1,5 kg ponty, kb. 20 dkg vöröshagyma, 6-7 dkg sárközi jófajta paprika, só, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, (télen ennek megfelelő mennyiségű lecsó), bajai halászlétészta


"A halat lepikkelyezem, megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, egy késpengével lepattintom a keserűfogát (ez nagyon fontos, mert különben eldobhatjuk az egészet !). A hagymát apróra vágom, 3-3,5 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mintegy 10 perc elteltét követően sózom, beledobom a házipaprikát, a paradicsomot és a paprikát, esetleg a cseresznyepaprikát. Erős tűzön kb. fél óráig forralom. "

2009. dec. 11. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

1.1 Tepsiben sült busa

1.1.1.1 Hozzávalók: 1 db kb. 3 kg-os busa, mustár, paprikakrém, só, flekken fűszerkeverék, 5 dkg vaj, 2-3 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 50 dkg burgonya

1.1.1.2 Elkészítés:A busát megtisztítjuk, fejét és az uszonyait eltávolítjuk, az egészbe maradt törzset sűrűn beirdaljuk. Ezután a törzset kívül-belül megsózzuk, fűszerkeverékkel behinjük, majd mustárral és paprikakrémmel erősen bedörzsöljük. Az így előkészített halat kb 12. órán keresztül hűtőben tároljuk (pácoljuk). Egy kivajazott tepsibe vagy jénai edénybe belehelyezzük az előkészített halat, a karikára vágott hagyma és burgonya kisebb részét a hasüregbe helyezzük, a többit a hal köré terítjük, majd az egészet vékonyan tejföllel betakarjuk. A tepsit fedővel vagy alufólíával lefedjük, és kb. 30 percig forró sütőben pároljuk. A fedő (alufólia) eltávolítása után addig sütjük, míg kissé megpirul. Ezután rögtön tálalható.


Bár karácsony már elmúlt, de lesz még ünnep. A recept igaz, hogy busára vonatkozik, de pontyból is nagyon finom.

2014. jan. 23. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!