Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom gesztenyetorta receptje...

Finom gesztenyetorta receptje van -e valakinek?

Figyelt kérdés
2009. dec. 11. 22:06
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Nézted a héten az Oszvald Marika sütijét?
2009. dec. 11. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia.

Én ezt már megcsináltam!

[link]

(Csak én a piskótát is magam készítettem)

Isteni finom!

2009. dec. 11. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem néztem Oszvald Marikát., de ez a tejszínes gesztenyetorta tetszik. Nagy gond, ha a rumaromát kihagyom? Azért nálunk senki sincs oda.
2009. dec. 12. 10:41
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia.

Nem hiszem, hogy gond lenne!

Jövő héten én is rumaroma nélkül csinálom egy kisfiúcska első szülinapjára.

2009. dec. 12. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
100%

Kedves utolsó válaszoló!

Légyszi írd le,hogy készíted a csokis piskotát.Én is szeretném megsütni ezt a tortát!

2010. febr. 8. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!


6 tojást kettéválasztok, a sárgáját összekeverem 6 evőkanál kristálycukorral. Beleteszek egy csipet sót, aztán 6 evőkanál réteslisztet, de azt apránként és szitálva. Beleszórok kb. fél csomag sütőport.

(Amikor sima, "nem kakaós" piskótát csinálok, akkor még teszek bele 1-2 csomag vaníliás cukrot)


Mivel ez így már eléggé sűrű szokott lenni (pláne ha a tojás sárgája is kisebb fajta), így a kakaóport még nem ilyenkor szoktam beletenni, hanem fölverem a fehérjéket betonkeményre és egy keveset teszek a tojássárgás masszához. Ilyenkor egyáltalán nem keverem óvatosan, mert nem az a célom, hogy megmaradjon a levegő a tojásfehérjében, hanem, hogy valamivel hígabb legyen a masszám.

Szóval, amikor már belekevertem a fehérjéből is annyit, hogy könnyebben keverhető lett a piskótatészta, akkor szitálom hozzá a cukrozatlan kakaóport. (Nem szoktam mérni, de kb. 2-3 evőkanál lehet). Aztán elkeverem és a többi habot már óvatosan forgatom bele.


Egy kapcsos tortaformának vékonyan kivajazom, kilisztezem az alját (CSAK AZ ALJÁT SZABAD!!!) aztán beteszem sülni.


Hőfokot nem tudok mondani, mert gázsütőnk van és el is van romolva a "kallantyúja" vagy mi az és mindenféle fortéllyal szoktam kitámogatni, kikötözni, hogy lehessen sütni...:-)

Szóval, ahogy esik, úgy puffan...


Kb. 20 perc elteltével nézem meg először, akkor még nem szokott jó lenni, aztán meg tűpróbával ellenőrizgetem, hogy mikor vehetem ki!


Remélem, érthető voltam és bocsi a litániáért!

2010. febr. 8. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
100%

Szia!


Köszönöm a részletes receptet,sokat segítettél.Még annyit szeretnék kérdezni,hogy ezt a piskotát vágod el négy felé?És ha igen hogyan?Mert a gesztenye torta négy lapból áll.A tortaformád kb.hány cm átmérőjű?Mert nekem kétfajta méretű is van?

2010. febr. 9. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
Bocsi!A legutolsó ? = .
2010. febr. 9. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Ja, tényleg, azt elfelejtettem írni, hogy hányfelé vágom.

Nekem még sosem sikerült négyfelé!:-)

Általában 3 lapot csinálok.

Nem tudom, hány cm-es a kapcsos formám, de az az átlagos fajta...

2010. febr. 9. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!