Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon finom egybesült hús...

Nagyon finom egybesült hús receptet tudtok?

Figyelt kérdés

Mindegy milyen sima ,töltött ,csak nagyon finom legyen.

A hús is mindegyed ,hogy milyen állat húsa.


2014. febr. 27. 15:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Fügével töltött sertésszűz:

egy szép kb 60-70 dekás szűzbecsenyét középen felvágunk, szépen kiterítjük, óvatosan, finoman kilopfoljuk.kissé sózzuk, borsozzuk.

ráterítünk 4-6 szelet hajszálvékony húsos bacont.

a hosszú felére egy csíkban ráhalmozzuk az apróra vágott

fügét (vagy pl aszaltbarackot)feltekerjük, mint a rétest.

és kívülről is szorosan áttekerjük baconszeletekkel.

sütőben közepes tűznél kb egy órát sütjük, a szalonnának szép pirosra kell sülnie.

kis pihentetés után ferdén vastagabb szeletekre vágjuk.

sajtmártás és krumplifánk nagyon finom mellé.


a májjal töltött karaj néz úgy ki, mint a bejgli, mert azt egy nagy lappá kell kibontani, teljesen rá kell kenni a májpástétomot, és feltekerni, mint a beiglit, vagy csigát, és olyan szép csíkos tekercsnek néznek ki felszeletelve.

2014. febr. 27. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 anonim ***** válasza:
16:59 - elsőként te írtad, én arra reagáltam:)
2014. febr. 27. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/26 anonim ***** válasza:
17:10 - ez istenien hangzik. Az epeköveim már ficánkolnak is, azt hiszik jelenésük lesz. Tényleg nagyon ínycsklandó lehet, sajnos ilyenekről már rég lemondtam:((
2014. febr. 27. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 anonim ***** válasza:

17:22 - ezeket kipróbálom, mert a szemnek is szép lehet.És talán nem kell hozzá boszorkányos kézügyesség.

Ez alá nem kell folyadékot löttyinteni? Csak sül, nem kell párolódnia?

Köszi, hogy leírtad, hétvégén kipróbálom, szerintem a gyümölcsöset.

2014. febr. 27. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 anonim ***** válasza:

De kell egy pici víz mindegyik alá a zsíradék (én zsír ) mellet, mint bármilyen sülthöz.

amúgy tényleg nem boszorkányság az egybekarajt sem kibontani egy lappá. nagyon éles kés kell hozzá, egy centire bemetsszük, majd így centinként haladunk óvatosan, mi ki nem terül a hús. ha véletlenül valahol kilukadna, egy darabka hússal be lehet foltozni:)ja és a májasat is érdemes vékony szalonnaszeletekbe burkolni, csak dob az ízén. ez esetben nem kell átkötözni, de, ha nem szalonnázzuk, akkor nem árt, mert elég dundi tekercs lesz, és jobb a békesség, nehogy szétlazuljon.

2014. febr. 27. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 anonim ***** válasza:
Nekem egy teljesen mas aszaltgyumis receptem van sajat krealmany. Tobbfele gyumolcs van benne, de miutan csak belekotyogok nem irnam meg. Hisz az csak mas otlete lehet.
2014. febr. 27. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/26 anonim ***** válasza:

Nyugodtan írd meg, senki nem fog megsértődni:)

Nem akartalak megbántani, csak furcsállottam, hogy az én válaszom után valaki, azonnal ajánlkozik a megírására.

Nincs két egyforma recept, biztosan nagyon jó a tiéd is, és szerintem mindenki szívesen olvasná. Én is !

És mégegyszer, ne haragudj, ha kissé indulatos voltam.

üdv:)

2014. febr. 28. 06:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 anonim ***** válasza:

Először duzzogtam, hogy már csak azért sem, mert tényleg nagyon rosszul esett a megjegyzésed. Nem is láttam, hogy valaki más is írt már egy aszalt gyümölcsös receptet, de nincs két egyforma recept, na mindegy, elhiszem, hogy nem bántásból írtad, de tényleg nagyon rosszul esett.


Nálunk legyezőhús néven fut.


Fehérborba egy éjszakára beáztatunk csíkokra vágott aszaltfügét, barackot, szilvát és mazsolát. Egy egy kiló körüli sertéskarajt (inkább rövidebb dundit válasszunk, mert könnyebb vele dolgozni) hosszában 4 csíkban bevágunk, majdnem az aljáig, sózzuk, borsozzuk. Arra figyelni kell nehogy átvágjuk a húst. Minden nyílást megtömünk valamilyen gyümölccsel. A tetejére mézet csurgatunk, majd a tetejét keresztben beborítjuk baconnel. Cérnával átkötözzük, mert könnyen szétcsúszik. Tepsibe tesszük (én szoktam bele tenni egy evőkanál olajat is néha). A fehérbort amiben a gyümölcsök áztak aláöntjük és alufólia alatt addig sütjük amíg megpuhul. Majd levesszük a fóliát és pirosra sütjük. Krokett, hercegnőburgonya illik hozzá melegen, de hidegen is finom például a hidegtálon.


Ami még egybe sült hús és gyakran készül nálunk az a (hamis) wellington pecsenye. Setésszűzből vagy marhahúsból készül. Ahhoz már csak salátát szoktunk enni.


Amúgy szerintem az egybesült husik közé lehet sorolni a töltött dagadót is. Nálunk az általában májas vagy simán zsömlés töltelékkel készül, ritkábban gombásan.

2014. febr. 28. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/26 anonim ***** válasza:

Nagyszerű a recepted, és örülök, hogy megosztottad velünk.

Tényleg nem akartalak bántani, de elég nyűgös vagyok, 3 hete gyötör ez az "influenza típusú" nyavalya és nem tudok kikeveredni belőle.

Már a párom is rám szólt, hogy harapósabb vagyok... :)

Remélem szent a béke, és nem neheztelsz rám.

Talán már jön az igazi tavasz és mindnyájan vidámabbak leszünk.

pusz:)

2014. febr. 28. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/26 anonim ***** válasza:

Szent a béke:)


A nyűgösség ismerős, én is hetek óta betegeskedem, szuper tüdőgyulladás egy csomó szövődménnyel, már kezdtem jobban lenni, erre meg megfáztam:)

2014. febr. 28. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!