Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a csirke zsírzója, hol...

Mi a csirke zsírzója, hol van? Hogyan kell kivágni?

Figyelt kérdés
Töltött csirkét szeretnék készíteni (nem vagyok nagy szakács), csak ez a zsírzós kivágós dolgot nem értem, egy receptben olvastam Amúgy ha van tippetek a recepthez ezt is szívesen veszem.
2009. dec. 11. 21:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A püspökfalatja fölött van. Tehát a csirkét a háta felől közelítsd meg. A kis hegyes farka fölött látsz egy kis kivezető csövet. Ezt kanyarítsd körbe kb 10 forintosnyi területen s fél cm mélyen egy kis zsírmirigyet fogsz kivágni s a hús marad ott. H a nem így lenne, akkor kanyaríts nagyobbat! Ezt el kell dobni.

A kacsák, libák innen kenik be magukat, ha vízbe mennek,hoyg át ne ázzon a tolluk. SS a tyúknak minek? nem tudom. Talán, hogy ha mégis meggondolná ezt az úszás dolgot..!

2009. dec. 11. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A csirke zsírzója a fenekén, van ez egy zsíros mirigy tulajdonképpen, fel fogod ismerni, a püspökfalat közepén egy kis kiemelkedő rücsök, ami nem igazán jó ízű, ezért kell kivágni! Egy éles késsel egy tízforintosnyi helyen kanyarítsd ki a bőrével együtt!

A töltelékbe tegyél egy kis májkrémkonzervet, vagy/és gombát, ha szeretitek, ettől fincsi lesz!

2009. dec. 11. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat :-).
2009. dec. 11. 21:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Kuldok egy kepet,talan igy hamarabb megkapod: [link]
2009. dec. 12. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!