Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kacsasültet lent a tepsibe...

A kacsasültet lent a tepsibe vagy fent a gázon sütitek?

Figyelt kérdés
Van egy nagy kb 41-50 cm átmérőjű lábasom és idáig abban sütöttem fent.Isteni omlós finom lett.De most hatalmas mennyiséget kell főznőm minimum 20 comb ès ez fent már nem tudom kivitelezni.Lent nem szárad ki? Nem esik össze?
2014. febr. 26. 07:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Tedd tepsibe nyugodtan. Rakhatod jó szorosan mert ,úgyis fele zsír kisül és összesesik. Tegyél alá zsírt fedd le .és időnként öntsd le róla a kicsöpögött zsírt. lehet ,hogy kell majd neki így is 2-4 óra ,átpároldjon.

Egyébként ,hogy ne száradjon ki ,én lassan sütőm konfitálom a tepsibe bár így azért jóvval több idő kell : 160C ra szoktam betteni 3-5 órára úgye combtól is függ az idő : Itt is időnként leöntöm a zsírt amit kienged . Így nem szárad ki ,de puha omlós lesz : és a végén csak rápíritok. Annyi ,hogy én a kacsát vagy libát is elötte való nap jól lesózóm mert puhitja a húst.

2014. febr. 26. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Én mindig tepsiben sütöm, sütőpapírra teszem, öntök alá vizet, és lefedem alufóliával, így sütöm másfél-2 óráig, majd leveszem az alufóliát és ropogósra sütöm kb fél óra alatt.
2014. febr. 26. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2014. febr. 26. 08:04
 4/4 mustafa33 ***** válasza:
160°C sok 5 óra hosszat. Én 90°C -ot ajánlanék 4 órát mert a kacsacomb kisebb mint a libacomb. Vagy ha 160°C akkor 2 óra (180°C - 1,5 óra) és legalább a feléig lefedve. .
2014. febr. 27. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!