Feketeerdő tortához milyen tejszínhabot használjak?
Illetve a tejszínhabba mit tesztek? Keményítő? Zselatin?
"Oké" habtejszínt próbáltam ma felverni, keményítővel, cukorral, de elkezdett túrossá válni.. úgyhogy nem tudtuk megtölteni a tortát ma.. a piskótalapok és a meggyes vaníliapudingos krém már megvan, de holnap kéne másik tejszínt venni még hozzá... Ti mit használtok?
Semmiképpen nem jó a keményítő semmilyen habba. habfixáló , ami szóba jöhet.
A 30 %-os habtejszín a legjobb, de, ha nem ódzkodsz a növényi haboktól, akkor azok is jók, fixáló nélkül is kemény habot adnak.
Hulala, Oké habmester,.. stb.
Az egyetlen tejszín, amit akár kézi habverővel is fel lehet verni, a cserpes. Csoda finom és kemény hab lesz belőle. Minden más kuka, vagy habfixálós. Oké-t épp az imént öntöttem a mosogatóba, mert túrós gusztustalanság lett belőle hab helyett (s már nem először, de mindig reménykedem, hogy javul a minősége. persze nem)
Ha csak ilyen sz--rt kapsz a boltokban, akkor habfixálóval még érdemes próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!