Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hány kg pacalnak érdemes neki...

Hány kg pacalnak érdemes neki állni főzni?

Figyelt kérdés
2014. febr. 20. 13:47
 1/7 anonim ***** válasza:

2,5-3,0 kg.

Egyébként ugyanúgy a jó marha-, sertés-, birkapörkölthöz is minimum ennyi hús kell ahhoz, hogy valóban karakteres, jó ízű pörkölt legyen belőle.

A csirkénél (annak a húsa percek alatt megfő) nem feltétlenül szükséges ehhez a mennyiséghez igazodni.

2014. febr. 20. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Nemááár... egy mondjuk 4-5 fős család mi a fenének főzne 3 kiló húst pörköltnek. 1 kilóból is tökéleteset lehet főzni, ha valaki jól csinálja.
2014. febr. 20. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 mustafa33 ***** válasza:
3 kg? biztos sok benne szerinte a csont ☺.
2014. febr. 21. 03:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

"Jó pörköltet csak úgy lehet főzni, ha abban benne van az egész jószág fülétől a farkáig" mondják a szakemberek. Ezért a hentesek bográcsban inkább az 5kg-ból főzik a pörköltet. Én a lábasban a 2,5-3,0 kg hússal "kezdem"!


Szerencsére kitalálták már a fagyasztót, és megfőzve adagonként el lehet pakolni!!!!!

2014. febr. 21. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerencsére friss húst is lehet kapni, nem kell előre főzni 3 kilónyit pörköltnek.Ezt csak azért írom, mert a fagyasztót hoztad fel.

Természetesen jó a fagyasztó, de mi jobban kultiváljuk a frissen főzött ételt.

Fagyasztó az elmentett zöldségeké, az esetleges maradékoké... stb.

Mindenki maga dönti el, mikor és mennyit szeretne főzni.

Persze sokan vannak, akik egy hétre is előre főznek, fagyasztanak, az az ő dolguk, de akkor sem hinném, hogy rögtön 3 kiló húst tesznek fel pörköltnek.

2014. febr. 21. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 mustafa33 ***** válasza:
Akkor jól emlékeztem, hogy te vagy az aki 5 kg pörköltött főzöl mert nagyon csontos a szarvas ☺. (egy másik kérdésben adott válaszod szerint)
2014. febr. 21. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 doboszoli ***** válasza:
100%

Két kilót szoktam, mert annyi fér a kuktába.

Közreadnék egy kegyes csalást a pacalfőzést illetően.

Biztos találkozott már mindenki 6-7 órán át főzött pacallal, ami még akkor is "ress" volt.Bár szeretem megadni az ételkészítés módját, ez azért mégis túlzás.

Szóval a pacalt megtisztítom, nyersen felcsíkozom, sós vízben pár percig, fedő nélkül meglobbantom, a szaga miatt.

Kuktába rakom, egy vöröshagyma, só társaságában, és alapból egy órát főzöm. Megnézem, ha kell még ráfőzök, majdnem puhára.Közben kényelmesen elkészítem a gondosan visszafőzött pörkölt alapot, némi köménnyel, fokhagymával, borssal, majoránnával,paprikával, paradicsommal. Kivételesen az őrölt paprika is bele kerül.

kapok egy masszív alapot.

Olyan állagúan szedem rá az előfőzött pacalt, hagy még fél-háromnegyed óráig főhessen, a pacal főzővizével pótolom az elfőtt lét, így gyakorlatilag nincs ízveszteség. A végén készre fűszerezem.

Senki a világon nem tudja megkülönböztetni a hat órás ételtől, jó két óra alatt tálalható.

Jó szívvel ajánlom kipróbálni!

Körömpörköltnél is működik, ott az előfőzési idő szűk fél óra!

2014. febr. 22. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!