Használ valaki három emeletes pároló edényt? Mi a tapasztalat, érdemes venni, milyet?
Normális minőségben szeretnék iylet vásárolni, de ha van valakinek tapasztalata, hogy mire kell figyellni, az kérem írja le.
Illetve mennyire lehet kihasználni?
Nekem nincs tapasztalatom és nem is ismerem igazán, de miért jó?
Én nem vennék, rengeteg helyet foglal, ez szerintem akkor jó, ha fix helye van a konyhában, elrakni visszarakni nem fogod, csak egy darabig amíg tart a fellángolás.
Én inkább a párolóbetétre szavazok, az kis helyen elfér, pici víz az aljába és egy mozdulattal kiveszed a zöldséget az edényből. Bár én olyat sem használok.
Viszont egy időben mikró párolót használtam ez egy kör alakú edény, amibe van egy másik ami szűrős és arra megy a zöldség, rá egy másik ami a fedő. Végülis amit az előbb írtam párolóbetét is ilyen, csak az fazékba rakható ez meg mikróba. Így sokszor pároltam, de végül ezt is elraktam....
Persze, ha mindenképpen párolni akarsz és rendszeresen, akár minden nap, akkor biztos érdemes beszerezni olyan kütyüt.
Nekem van, használom, szeretem. Előnye, hogy egyszerre tudom párolni a husit és a felette levő részben a zöldségeket.
Többször is előveszem, pl. ha az átlagosnál nagyobb mennyiségű tésztát, nokedlit, krumplit akarok főzni, mert sokkal hamarabb felforr benne a víz, mint bármely más fazékben. (Krómozott-nikkelezett akármi anyagból) Ilyen esetekben viszont az egyik laposabb részét teszem a mosogatóba, és a készrefőzött tésztát, krumplit, stb. abba öntöm bele = tészta-szűrőként is tökéletes olyankor!
Másrészt, ha pl. a rakott-krumplinak is ebben párolom a krumplit (nem főzöm), vagy a zöldségeket is ebben párolom és nem wook-ban, vagy bármi teflonban, kevés olajon/zsiradékon, sokkal aromásabb, ízletesebb marad a krumpli is, a zöldségféle is!
Én szeretem, lassan 10 évvel ezelőtt vettem vadiújonnan, akkor cca 6000-ért.
Kb l0 éve meg van, nagyon sokat használtam amikor sokan voltunk.
Úgy csináltam, hogy a húsokat elősütöttem,majd befűszereztem.Az edény alsó részébe zöldbabot,sárgarépát,zellert,kellbimót tettem, a következőbe karfiolt, zöldborsót,kukoricát,a legfelsőbe pedig a fűszeres húst.A hús finom leve ízesítette a zöldségeket.
Köszönöm a kommenteket!
Márkát esetleg tudtok ajánlani?
3-as vagyok, nekem ez van!
4-es vagyok
Tefál elektromos az enyém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!