SOS! Húsleves kérdés?
Szóval vettem 4 db egész combot,és 1 csirkefarhátat,ebből szeretnék levest főzni.
Első kérdésem : Mennyi vízzel főzzem,mekkora lábasban?Hideg vízben kell feltenni a húst?
Második kérdés: a zöldségeket mikor kell hozzáadni? Van ,ahol azt olvasom ,ahogy a víz felforrt akkor mehet bele a zöldség,a másik helyen azt írják,hogy főzni kell 1 órát a húst a zöldségek hozzáadása előtt.
Bocs a hülye kérdésekért
Egy kezdő "szakács"
Kb fél liter víz\fő vel számolok, de a legnagyobb fazékban szoktam főzni a levest a maradékból ha marad akkor adagokban lefagyasztva elteszem és kitűnő tuning más kajákhoz. Én úgy csinálom, hogy hideg vízben felteszem a csontos húst, amikor felforrt akkor a habot leszedem, várok amíg még egyszer habzik, leszedem és jöhetnek a fűszerek, só bors, őrölt kömény, majoranna, petrezselyem. és a zöldségek először a keményebbek karalábé, zeller, gyökér. és vöröshagyma egészben.Ha félig megfőttek akkor jöhet a brokkoli vagy karfiol paradicsom, paprika sárgarépa, burgonya ha ezek is megpuhultak akkor kész a leves.Tésztát főzök ki hozzá, vagy grízgombócot, esetleg májgaluskát.Én nem szoktam vesződni, hogy leszűröm stb, mindenki azt vesz ki belőle amit szeret. Ez az én verzióm, de ahány ház annyi szokás
33\F
Csak annyi víz kell, ami ellepi a húst - különben vizes ízü lesz a leves.
Ha hideg vizet teszel rá, akkor jobban kifö a hús íze, a leves ízesebb lesz, a hús viszont kevésbé.
Ha forró vízbe teszed, akkor a leves nem lesz annyira aromás, viszont a húsnak jobban megmarad az íze.
A húst akkor kell elöre fözni egy (vagy több) órát, ha marharhúst használsz, mert az sokáig fö, a zöldségek közben szétmennének.
A csirkénél várd meg, mire felforr a hússal a víz, füszerezd, és tedd bele a zöldségeket. Ha újra forr, egész kis lángon fözd, amít puha lesz benne minden.
Ha netán a zöldségek már megföttek, a hús meg még nem egészen, akkor óvatosan szedd ki a zöldségféléket és anélkül fözd még készre a húst.
Ha jó húslevest akarsz, akkor abba több far-hát kellene. A combból nem elég hozzá.
De fűszerként sem kell más, mint só, bors, egy vöröshagyma, egy-két gerezd fokhagyma.
Azon kívül zöldségen, sárgarépán kívül csak nagyon kevés káposzta-félét ( karfiol, brokkoli) tegyél bele. Ha sokat teszel, akkor nem húslevesed, hanem zöldséglevesed lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!