Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Húsleves kérdés?

SOS! Húsleves kérdés?

Figyelt kérdés

Szóval vettem 4 db egész combot,és 1 csirkefarhátat,ebből szeretnék levest főzni.

Első kérdésem : Mennyi vízzel főzzem,mekkora lábasban?Hideg vízben kell feltenni a húst?

Második kérdés: a zöldségeket mikor kell hozzáadni? Van ,ahol azt olvasom ,ahogy a víz felforrt akkor mehet bele a zöldség,a másik helyen azt írják,hogy főzni kell 1 órát a húst a zöldségek hozzáadása előtt.


Bocs a hülye kérdésekért

Egy kezdő "szakács"


2014. febr. 18. 23:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Annyi vizet szoktam beletenni, hogy a húst kb 3 ujjnyival ellepje. Fűszerezem, mehet bele a zöldség is. Az sztem mind1 h hideg-e vagy meleg a víz. Lassú tűzön főzd, hogy ne legyen "habos", így szép tiszta lesz és nem zavaros. A hús akkor jó, ha a villa könnyen belemegy, tehát már megfőtt, a zöldség pedig ha könnyedén ketté tudod vágni a kanállal
2014. febr. 18. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Kb fél liter víz\fő vel számolok, de a legnagyobb fazékban szoktam főzni a levest a maradékból ha marad akkor adagokban lefagyasztva elteszem és kitűnő tuning más kajákhoz. Én úgy csinálom, hogy hideg vízben felteszem a csontos húst, amikor felforrt akkor a habot leszedem, várok amíg még egyszer habzik, leszedem és jöhetnek a fűszerek, só bors, őrölt kömény, majoranna, petrezselyem. és a zöldségek először a keményebbek karalábé, zeller, gyökér. és vöröshagyma egészben.Ha félig megfőttek akkor jöhet a brokkoli vagy karfiol paradicsom, paprika sárgarépa, burgonya ha ezek is megpuhultak akkor kész a leves.Tésztát főzök ki hozzá, vagy grízgombócot, esetleg májgaluskát.Én nem szoktam vesződni, hogy leszűröm stb, mindenki azt vesz ki belőle amit szeret. Ez az én verzióm, de ahány ház annyi szokás

33\F

2014. febr. 18. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Ennyi húshoz legalább 4 liter víz kell. Én hideg vízbe teszem a húst, felforralom, leszedem a habját, és mivel a csirke hamar fő beleteszem a zöldségeket (zeller, zöldség, répa,krumpli, paprika, karalábé, kelbimbó). Ha kelkáposztát, vagy karfiolt is teszek bele azt 1 óra múlva. Só, bors. 1 és 3/4 órát főzöm. Tésztát külön főzöm ki.
2014. febr. 19. 05:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
én akkor rakom bele amikor már nem habzik. 18/F
2014. febr. 19. 06:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Csak annyi víz kell, ami ellepi a húst - különben vizes ízü lesz a leves.

Ha hideg vizet teszel rá, akkor jobban kifö a hús íze, a leves ízesebb lesz, a hús viszont kevésbé.

Ha forró vízbe teszed, akkor a leves nem lesz annyira aromás, viszont a húsnak jobban megmarad az íze.

A húst akkor kell elöre fözni egy (vagy több) órát, ha marharhúst használsz, mert az sokáig fö, a zöldségek közben szétmennének.

A csirkénél várd meg, mire felforr a hússal a víz, füszerezd, és tedd bele a zöldségeket. Ha újra forr, egész kis lángon fözd, amít puha lesz benne minden.

Ha netán a zöldségek már megföttek, a hús meg még nem egészen, akkor óvatosan szedd ki a zöldségféléket és anélkül fözd még készre a húst.

2014. febr. 19. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha jó húslevest akarsz, akkor abba több far-hát kellene. A combból nem elég hozzá.

De fűszerként sem kell más, mint só, bors, egy vöröshagyma, egy-két gerezd fokhagyma.

Azon kívül zöldségen, sárgarépán kívül csak nagyon kevés káposzta-félét ( karfiol, brokkoli) tegyél bele. Ha sokat teszel, akkor nem húslevesed, hanem zöldséglevesed lesz.

2014. febr. 19. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok ,gondoltam megirom a húsleves nagyon finom lett ,végülis hideg vízben tettem fel főni,és csak 2 nagy combot+ farhátat raktam bele,mivel nem volt nagyobb lábasom :D + zöldségek . Jó tartalmas lett,egyáltalán nem vízizű ,sőt,én már alig tettem bele egyéb fűszert . 4 órát főztem nagyon lassú tűzön.
2014. febr. 21. 01:19
 8/8 anonim válasza:
A jó húslevest hajnalban kb 5-6ora felé odateszik legkisebb lángon főzik délig . Elvileg bele kéne rakni minden zöldséget és úgy főzni. De én úgy csinálom hogy zeller fehér répa karalábé paprika hagyma hússal. Ha kész a hús kiszedem és aztán a sárga répa amíg megfől.
szept. 22. 01:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!