Különleges húsleves betétek?
Nem olyan különleges, de én nagyon szeretem a tölteléket paprikába töltv és belefőzve a levesbe. Van, hogy nem csak a paprikába teszem, hanem frissfoliába és hengert formázok belőle és úgy főzöm meg. A frissfóliás változatot nem a levesbe főzöm bele, hanem egy külön edényben vegetás vízben.
Nem minennapos még a sóspalacsinta, vagy a szalonnás zsemlegobóc betét. A palacsintás változat úgy finom szerintem ha nagyon keskeny csíkokra van vágva a palacsinta.
Akár hiszitek, akár nem, apai nagyanyám csipetkével is csinált húslevest. Hatalmas mennyiségeket főzött a népes családnak, így a csipetke is 3-4 tojásból készült, sokáig csipegette aranyom.
Kivett az aranyló tyúkhúslevesből egy kisebb fazékba, és abban főzte ki.Rajongtunk érte. Persze a hagyományos kézi cérnametéltet és a csigatésztát is nagyon jól csinálta a nagyi.
Sörrel készült palacsintatészta csíkokra vágva.
Petrezselymes grízgombóc
Levesgyöngy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!