Egyszer ettem egy különleges ételt, ismeri valaki? Többi lent.
Ilyen összetevőkből állt:
csirkemell darabok, sótlan mogyoró, tejszín, körte, kínai kel, citromlé, oregánó, vaj, meg még ez-az.
Valakinek ismerős?
Neten nem találom.
Ez valami kínai kaja lehet. Gondolom földimogyi volt benne, ugye?
Keress rá a neten így: kínai mogyorós csirke.
Egyébként én így készíteném el:
1. vajon fokhagymát és vöröshagymát pirítasz
2. hozzáadod a csíkozott csirkemellet, fűszerezed nagyon kicsi oregánóval, kis kanál reszelt gyömbérrel
3. a csíkokra vágott kínai kelt és a körtét is hozzáteszed, meglocsolod citromlével, így nem barnul be
4. párolod fedő alatt
5. mozsárban mogyorót durvára töröd, közévágsz egy kis chillit, és ráöntöd a húsra
6. a végén ráöntesz egy kis tejszínt, és várod, hogy egy kicsit besűrűsödjön
Fűszerezheted még sóval, borssal, kínai ötfűszerrel. Rizzsel nagyon finom lehet, szerintem én el is készítem majd, köszi az ötletet. :)
Ha elkészítetted, megírod majd, hogy sikerült?
Nem lehet Flying Jacob, mert abban chili meg banán is van.
A kínai mogyorós kajákra hasonlít jobban, de hagyma, fokhagyma, chili nem volt benne, a földimogyoró pedig nem volt összetörve. Szóval nem csípős-hagymás, inkább édeskés volt a körte-mogyoró párostól.
Persze az is lehet, hogy kissé improvizatív volt a szakács (ex barátnő:), és tényleg egyéni kompozíciót sikerült alkotnia.
Köszi a tippeket, kajtatok még, aztán ha meglesz, megírom.
Most már hajlok arra, hogy tényleg egy kínai étel egyéni értelmezéséről van szó.
Talán megpróbálhatom emlékezetből is.
Nagy baj nem történhet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!