Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszer ettem egy különleges...

Zgyzgy kérdése:

Egyszer ettem egy különleges ételt, ismeri valaki? Többi lent.

Figyelt kérdés

Ilyen összetevőkből állt:

csirkemell darabok, sótlan mogyoró, tejszín, körte, kínai kel, citromlé, oregánó, vaj, meg még ez-az.

Valakinek ismerős?

Neten nem találom.

2013. nov. 11. 21:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Kicsit a svéd Flying Jacobra hasonlít, annak is vannak verziói. De szerintem ez valami egyéni találmány lehet.
2013. nov. 12. 11:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez valami kínai kaja lehet. Gondolom földimogyi volt benne, ugye?

Keress rá a neten így: kínai mogyorós csirke.

Egyébként én így készíteném el:

1. vajon fokhagymát és vöröshagymát pirítasz

2. hozzáadod a csíkozott csirkemellet, fűszerezed nagyon kicsi oregánóval, kis kanál reszelt gyömbérrel

3. a csíkokra vágott kínai kelt és a körtét is hozzáteszed, meglocsolod citromlével, így nem barnul be

4. párolod fedő alatt

5. mozsárban mogyorót durvára töröd, közévágsz egy kis chillit, és ráöntöd a húsra

6. a végén ráöntesz egy kis tejszínt, és várod, hogy egy kicsit besűrűsödjön

Fűszerezheted még sóval, borssal, kínai ötfűszerrel. Rizzsel nagyon finom lehet, szerintem én el is készítem majd, köszi az ötletet. :)

Ha elkészítetted, megírod majd, hogy sikerült?

2013. nov. 12. 11:50
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem lehet Flying Jacob, mert abban chili meg banán is van.

A kínai mogyorós kajákra hasonlít jobban, de hagyma, fokhagyma, chili nem volt benne, a földimogyoró pedig nem volt összetörve. Szóval nem csípős-hagymás, inkább édeskés volt a körte-mogyoró párostól.

Persze az is lehet, hogy kissé improvizatív volt a szakács (ex barátnő:), és tényleg egyéni kompozíciót sikerült alkotnia.

Köszi a tippeket, kajtatok még, aztán ha meglesz, megírom.

2013. nov. 12. 18:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Én ismerem, de csak látásból. :D
2013. nov. 18. 16:23
 5/5 A kérdező kommentje:

Most már hajlok arra, hogy tényleg egy kínai étel egyéni értelmezéséről van szó.

Talán megpróbálhatom emlékezetből is.

Nagy baj nem történhet...

2013. nov. 18. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!