Bevált libamáj v. kacsamájpástétom recepteket keresek. Tudnánok ilyet ajánlani?
Én így készítem,de legjobb csirke májból szerintem.
Kb 2 kg májhoz felkockázok 5-6 fej vörös hagymát,megfonnyasztom zsíron(ha csirke akkor tyúkzsíron,ha liba akkor liba zsíron...stb.)Beleteszem a megtisztított májat,pirítom pár percig,majd teszek alá vizet,zúzok rá egy nagy fej fokhagymát,(ez kb:10gerezd,nem baj ha több)Megszórom majoránnával,vegetával,sózom ízlés szerint.A végén pici mustárt keverek bele.Kb:15-20 perc alatt megsül,utána jól össze turmixolom.Lé legyen alatta,hogy lehessen turmixolni.Amikor kész,melegen kicsit lazább állagú,de amint kihűl pástétom formája lesz.
Nagyon fincsi,jó étvágyat hozzá.
Én már melegen is meg szoktam enni:-)))
Szia!
én csirke vagy kacsamájból szoktam készíteni pástétomot
/ libamájat még nem is ettem /. 1 kg májhoz 2 közepes hagymát dinsztelek zsíron.beleteszem a májat, fedő alatt
puhára párolom.Közben főzök 4 keménytojást.
ha kihűlt a máj, húsdarálón átnyomom, utána a tojásokat is.
ekkor kezdem ízesíteni, delikát, bors, majoranna, mustár
pici piros arany és annyi tejföl, hogy szép krémes állományú legyen.
Margarinos dobozokba adagolom, kb. egy hétig hűtőben eláll,de általában előbb elfogy.
Ha hidegtálra, vagy töltött tojásba teszem, akkor kicsit
lágyabbra készítem és nyomózsákból szépen tudom formázni.
üdv.-e-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!