Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tényleg nem kell előre megfőzn...

Tényleg nem kell előre megfőzni a lazányjának szánt tésztalapokat?

Figyelt kérdés
panzanis, ez van a dobozra irva. most csinálok először, ezért félek, hogy nem lesz puha a tészta. (lasagne) igy kell helyesen irni, fog. sincs.
2009. dec. 9. 11:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
40%

Én amikor először csináltam nagyanyámnál meg akartam főzni de ő azt mondta felesleges, mert úgy is megpuhul ...

Hát a fenéket! -.-

Jó a közepe meg is puhult de a széle megmaradt ropogósnak és keménynek :S

Lasagne tészta volt egy kis dobozban azt nem tudom már mi volt a neve, de szerintem inkább főzd meg ha nem akarsz csalódást..

2009. dec. 9. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
81%
Én már rengetegszer készítettem,és nem kell megfőzni,megpuhul majd a szósztól a sütőben.Teljesen puha lesz,nyugi.
2009. dec. 9. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
78%
igen, én is csináltam már sokszor, a szósztól megpuhul!!!
2009. dec. 9. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
18%
Az eredeti olasz receptek szerint meg kell fözni, csak nem puhára! Az, hogy nyersen rakják bele, az olyan készételmelegitö lusta embertöl jön.
2009. dec. 9. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
59%
Én is csináltam főzés nélkül, és bizony kemény maradt!Azóta főzöm, de nem teljesen, csak félig főzöm meg!
2009. dec. 9. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha friss (nem száraz) tésztából csinálnád, akkor nem kéne főzni. A szárítottat az olaszok forró vízbe teszik, nem főzik. Hagyják kicsit állni és akkor teszik rá a szószra.
2009. dec. 9. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
77%

Én nem főzöm. Így csinálom:


Kivajazott tepsibe egy vékony réteg besamel mártás, rá a lasagne lapok, erre kerül a paradicsomos darálthúsos ragu, erre ismét besamel, ismét a lapok, ezt még egyszer ismétlem, a tetejére besamel+reszelt sajt, be a sütőbe. A besamelt magába szívja és teljesen puha lesz tőle (legalábbis az enyém mindig az lett). Kb 30-40 percig sütöm, az elején letakarom, h a sajt ne égjem meg, a végén leveszem és pirosra pirítom a sajtot.

A ragut és a besamelt össze is keverheted. Én ezt a receptet szoktam csinálni:


Hozzávalók:


* 1-1,50 kg darált hús,

* 4 gerezd fokhagyma,

* 1 közepes fej vöröshagyma,

* bazsalikom,

* paradicsomszósz (kb. 1,5 liter),

* kb. 1/2 liter tej,

* 3-4 evőkanál liszt,

* kb. 8 dkg vaj,

* só,

* olaj,

* 1 csomag (50 dkg) lasagne tészta


Elkészítés


Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig párolom, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítem. Ezután pici vizet teszek alá, és fedő alatt megpárolom. Amikor már majdnem készen van, felengedem a másfél liternyi paradicsomszósszal, bazsalikommal ízesítem és jól összefőzöm. Közben a vajat felmelegítem, beleteszem a lisztet, és addig hevítem, míg kezd kifehéredni. Felengedem tejjel, sózom és felfőzöm, nem túl sűrű szósszá (besamel). Ha sűrűsödne, tejjel lehet hígítani. Amikor mindkét massza készen van, összekeverem. Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazok, erre teszek ragut, majd jön a tészta, ragu és tészta, a lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. Teszek rá jócskán sajtot, alufóliával letakarva középmeleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm (amíg a tészta megpuhul).


forrás: www.mindmegette.hu

2009. dec. 9. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
62%

A száraz tésztát 3-4 percre forró vízbe kell tenni, úgy még megmarad a tartása, hogy könnyen lerétegezd, de már garantáltan elég lesz neki a szósz, hogy teljesen megpuhuljon.

Egyébként, ha elég sok szósszal készíted, eleinte lefedve és nem túl magas hőmérsékleten sütöd, tényleg megpuhul a teljesen száraz tészta is. De ha először készíted, jobban jársz, ha kicsit előfőzöd,úgy biztosan nem csalódsz :)

2009. dec. 9. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
49%

Én soha nem főztem még, mégis megpuhult.

Viszont egy ideje nem lasagne tésztából csinálom, mert találtam sokkal finomabbat: réteslap. Nyamm.

2009. dec. 9. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, puha lesz és nem kell előfőzni a tésztát. A szósztól puhul, csak tegyél rá bőven, és a széleit is érje.
2009. dec. 9. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!