Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz "savanyú" a tészta?

Mitől lesz "savanyú" a tészta?

Figyelt kérdés

Anyósom vett 10 napja lejárt lisztet,olyan csomós volt,hogy át kellett szitálni.

Ma nekiálltam kenyérlángost sütni,és savanykás íze van már nyersen is a tésztának.

KEvés só,olaj,és friss budafoki élesztő van benne.

Állítja,hogy az élesztőtől savanyú,nem pedig a liszttől.

Szerintetek?


2014. febr. 8. 19:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Attól, hogy 10 napja lejárt, még nem hinném, hogy savanyú, hacsak nem érte valami nedvessé és be nem dohosodott, de annak a szagán is kellett volna érződnie.

Ha maradt még a lisztből, az ujjaddal kóstold meg.

2014. febr. 8. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ,nagyon össze volt állva,szerintem rossz helyen volt tárolva.
2014. febr. 8. 20:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet. Egyébként az avas liszt nem savanykás, hanem keserű és büdös. De így sajnos csak tippelgetni tudok. Ha rossznak érzed, akkor dobd ki a francba. :)
2014. febr. 8. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem a Budafoki élesztő mindig rossz.
2014. febr. 8. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!