Lehet tej nélkül lehet tejbegrízt csinálni?
Figyelt kérdés
A húgom érzékeny a tejre és nem tudom hogy tej helyet mit lehet bele tenni??A víz meg nem jó mert akkor furi íze lesz.:(2014. febr. 5. 14:25
1/8 anonim válasza:
Próbáld meg a kókusztejet, én a DM-ben szoktam venni, papírdobozos. Jó drága (800.-), de nincs semmilyen mellékíze. Az én lányaim szeretik a belőle készült tejbegrízt.
Van még rizs-, szója-, zab- és fene tudja milyen tej, nekünk a kókusz és a zabtej jött be.
2/8 A kérdező kommentje:
És ha én most azért nem szeretnék felmenni Harasztira?? MErt bolba nem kapható :(
2014. febr. 5. 14:34
3/8 anonim válasza:
Akkor egyél azt, amit találsz a hűtőben.
4/8 anonim válasza:
Akkor nem tudsz sajna most főzni.
5/8 anonim válasza:
Anyum szokott csinálni tejberizst viz nélkül.NAgyon szeretjük.1 adag/bögre rizs,2bögrényi vizben megfözöd.Teszel rá magokat(szotyi,tökmag,szeletelt mandula,kókusreszelék stb.)Még kakaót is lehet rászórni,mi még legtetejére kis mézet szoktunk tenni. Hm isteni finom:) De mielött megcsinálod mosd át a rizst,s azt öntsd le róla.Nagyon fincsi:) EGyébként lehet kapni pl laktózmentes tejet,de ha azzal csinálod vigyázz mert az édesebb a galaktóz miatt.Kevesebb cuor kell be..
6/8 anonim válasza:
Csak nem biztos, hogy laktózérzékeny a húga...
7/8 Mark Fifth válasza:
nekem a szojatej bevalt mindenhez, mar kinottem, sok sikert. pacsi :)
8/8 anonim válasza:
Lehet házilag kókusztejet készíteni, nem is bonyolult. Bátyámék szoktak készíteni. Vízben fel kell rakni főni a kókuszreszeléket, majd leturmixolni, és leszűrni. A neten úgy lehet olvasni, hogy ezt a műveletet többször is megismétlik, tehát turmixolás után ismét főzik, turmixolják...vagy kétszer, háromszor, de bátyámék, ahogy írtam, csak egyszer, és úgy is teljesen finom lesz, és sok. Esetleg a szürleményből lehet készíteni még egy adag tejet, amit össze lehet keverni az elsővel, így az első ugye elég telt ízű lett, a második már kevésbbé, de ha össze van keverve a kettő, akkor kiegyenlítik egymást, és sok-sok kókusztej lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!