Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogy szoktátok a karajt...

Ti hogy szoktátok a karajt egyben megsütni?

Figyelt kérdés
Mivel füszerezitek? Hogyan kell ugy csinálni hogy ne legyen nagyon száraz? És a legfontosabb hogyan sül át teljesen?

2014. febr. 2. 21:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Sok zsírban a főzőlapon, fokhagymával. Ahány kiló, annyiszor egy óra.
2014. febr. 2. 21:18
 2/10 anonim ***** válasza:
Alufóliát jól kizsírozok. A karajt besózom és ráteszem a fólia közepére. Teszek mellé fokhagymagerezdeket, borókát. Jól összetekerem rajta a fóliát. Egy tepsibe teszem, öntök alá egy pohár vizet (ha kell, pótolom sütés közben). Kb. egy óra múlva leveszem a fóliát, beleszúrok egy hústűt. Ha már nem jön belőle lé, akkor a zsírrjával locsolgatva pirosra sütöm.
2014. febr. 2. 21:30
 3/10 anonim ***** válasza:
Még annyi: sütőben sütöm.
2014. febr. 2. 21:31
 4/10 anonim ***** válasza:
Én semmivel nem fűszerezem, csak natúr megsütöm (alája vizet öntök). Utána sózza mindenki magának. Isteni! Igaz, házi mangalica, nem Tescós.
2014. febr. 2. 22:03
 5/10 anonim ***** válasza:
49%

Egész csontos karajt : csontig bevágom minha szeletelném ,de nem vágom át: A szeletek közé hagyma kolbász ,és bacon szeleteket teszek sorba: Hurka pálcávál összetűzöm ,hogy egyben maradjon.Bepácolom evvel a pácal.

BBQ Mártás

Hozzávalók

2 kanál olaj

1 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 evő kanál mustár

4 evő kanál barna cukor

1dl sör

2 evő kanál worcesterchire szósz

5dl kechap

A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45perc ig. főzzük.

Sült húsokhoz és pácolásra alkalmas

A húst sütés elött 2-3 nap pácoljuk be.

Sütése ahoz ,hogy ne száradjon lassan kell 160C-on 2-3 óra alatt folia alatt kell:A hús súlyától függ: így nem sül csak belüröl pároldik és szaftos marad a hús.Amikor a hús megpuhult a fóliát leveszem róla ,és kb 20-30 perc alatt 180C pirosra sütöm kivülröl. A páclével ami tepsibe lesz majd locsolgasd meg ídönként.Szeletelni ahoz ,hogy szép mutatos legyen forditott irányban kell mint ahogy megtöltötted.

2014. febr. 3. 08:19
 6/10 anonim ***** válasza:
71%
Lábosban. Jól besózom, felszúrom két helyen és megtűzdelem fokhagymával, vagy beleszúrok egy szál kolbászt, majd negyed kiló mangalica zsírban barnulásig átforgatom, tetejét megszóróm őrölt borssal, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzöm míg a íz el nem forr és a hús puha nem lesz. Hűtőbe teszem, pár óra alatt a zsír megdermed és hidegen szoktuk enni, zsíros kenyér és rá a hús, de melegen is jó, ilyenkor hagymás pirospaprikás tört burgonyával és párolt káposztával szoktam elkészíteni.
2014. febr. 3. 08:39
 7/10 anonim ***** válasza:

Előző este bedörzsölöm alaposan sóval.Nekem ez fontos, mert így járja át az egészhúst a legjobban.

Visszaszoktam a sütőről a főzőlapos sütésre. magasfalú duplaljú inox serpenyőben sütöm kb 2 ujjnyi magas zsírban.

4-5 gerezd fokhagymát vágok mellé, szórok bele pár szem egészborsot, és pár szem borókabogyót. ettől majd szép színt fog kapni.

itt könnyebben forgatom, mint a sütőben. ha kiadta saját levét, mindig kevés vízzel pótolom.

a serpenyőnek domború fedele van, ami tökéletesen zár, tehát jól tud párolódni az edényben a hús.

amikor a húsvilla könnyedén belemegy, akkor már fedő nélkül, forgatva pirosra sütöm.

mindig omlós, puha, nem szárad ki.

Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentetem deszkán.

A debreceni kolbászos karajt is így sütöm.

2014. febr. 3. 08:44
 8/10 anonim ***** válasza:
A szalonna nagyon meg tudja bolondítani :) Nem lesz tőle száraz, és nagyon finom ízt ad neki.
2014. febr. 3. 12:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Az egybensült, házi csirkemájas, szalonnába burkolt karajtekercsemet már sok ismerősöm készíti.Igaz kicsit munkás, de megéri a fáradságot.

karácsony előtt egy fiatal hölgy ismerősömnek mondtam el, a minap össze-vissza puszilt, hogy mekkora sikere volt a vendégek előtt vele.

ha gondolod leírom akár priviben is.

2014. febr. 3. 17:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek:) Kedves utolsó kérlek ird le nekem privibe! Kiváncsivá tettél
2014. febr. 3. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!