Ti hogy szoktátok a karajt egyben megsütni?
Egész csontos karajt : csontig bevágom minha szeletelném ,de nem vágom át: A szeletek közé hagyma kolbász ,és bacon szeleteket teszek sorba: Hurka pálcávál összetűzöm ,hogy egyben maradjon.Bepácolom evvel a pácal.
BBQ Mártás
Hozzávalók
2 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evő kanál mustár
4 evő kanál barna cukor
1dl sör
2 evő kanál worcesterchire szósz
5dl kechap
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45perc ig. főzzük.
Sült húsokhoz és pácolásra alkalmas
A húst sütés elött 2-3 nap pácoljuk be.
Sütése ahoz ,hogy ne száradjon lassan kell 160C-on 2-3 óra alatt folia alatt kell:A hús súlyától függ: így nem sül csak belüröl pároldik és szaftos marad a hús.Amikor a hús megpuhult a fóliát leveszem róla ,és kb 20-30 perc alatt 180C pirosra sütöm kivülröl. A páclével ami tepsibe lesz majd locsolgasd meg ídönként.Szeletelni ahoz ,hogy szép mutatos legyen forditott irányban kell mint ahogy megtöltötted.
Előző este bedörzsölöm alaposan sóval.Nekem ez fontos, mert így járja át az egészhúst a legjobban.
Visszaszoktam a sütőről a főzőlapos sütésre. magasfalú duplaljú inox serpenyőben sütöm kb 2 ujjnyi magas zsírban.
4-5 gerezd fokhagymát vágok mellé, szórok bele pár szem egészborsot, és pár szem borókabogyót. ettől majd szép színt fog kapni.
itt könnyebben forgatom, mint a sütőben. ha kiadta saját levét, mindig kevés vízzel pótolom.
a serpenyőnek domború fedele van, ami tökéletesen zár, tehát jól tud párolódni az edényben a hús.
amikor a húsvilla könnyedén belemegy, akkor már fedő nélkül, forgatva pirosra sütöm.
mindig omlós, puha, nem szárad ki.
Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentetem deszkán.
A debreceni kolbászos karajt is így sütöm.
Az egybensült, házi csirkemájas, szalonnába burkolt karajtekercsemet már sok ismerősöm készíti.Igaz kicsit munkás, de megéri a fáradságot.
karácsony előtt egy fiatal hölgy ismerősömnek mondtam el, a minap össze-vissza puszilt, hogy mekkora sikere volt a vendégek előtt vele.
ha gondolod leírom akár priviben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!