Főtt húst lefagyasszam?
Sziasztok :)
Kaptam egy kedves betegemtől egy hatalmas tyúkot, sajnos fagyasztva. Az egészet megfőztem levesnek, és mivel én nem vagyok fagyasztós (minden nap főzök, el is fogy, fagyasztani csak az alapanyagokat szoktam), nem tudom, érdemes-e a főtt húst lefagyasztanom. Nyilván baja nem lesz tőle, de igazából az érdekel, mennyire tűri a fagyasztást. HA később valami mártást főznék mellé, mennyire lesz észrevehető, hogy ez nem friss? Nagyon megváltozik az íze?
Köszi a segítséget!
Persze szoktunk főtt húst is fagyasztani.
Ha kienged, vagy átforralod egy kis , zöldséges, fűszeres leves-alapban, és úgy tálalod a mártás mellé.
Vagy ha kiengedett, besózod és megsütöd, akkor is finom lesz.
Szóval azért valamit (vagy főzni, vagy sütni) célszerű lesz.
Köszi :)
Érdemes lenne levesben fagyasztani, és akkor azzal olvasztani és újramelegíteni?
Nyugodtan. Ha kienfedett csak felmelegited.
De ha nem akarod fagyasztani akkor2-3 napig nem lesz a hűtöben semmi baja.
Új ételeket is csinálhatsz belőle ,ha már nem akartok főtt húst enni.
pl:
hortobágyi
gyros
meleg szendvicskrém
tortillába
kevés füszeren jól átpírtva tehed. rakott krumplihoz ,vagy salátába.
Semmi baja nem lesz, de tényleg jó, ha egy kis leves ellepi.
Utána sokféleképpen hasznosíthatod. átpirítva egy kis zsiradékon, mellé vadasmártás, krokett vagy zsemlegombóc.
vagy főtt tyúkhús paradicsomszóssszal,esetleg gyümölcsgymártással, pirított morzsával.
De most lecsontozva le is darálhatod, és majdan kiengedve egy finom húspástétomot is készíthetsz belőle,dinsztelt hagymával, főtt tojásokkal, mustárral, fűszerekkel kis tejföllel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!