Van értelme úgye, drágább csirke, vagy más fajta húst venni? Drágább húsnak jobb íze van?
Vettünk 1 csirkét ,pörköltnek 45perc alatt kész volt.
Nem tudom ,de szerintem 1jó minőségű csirke legalább 1,5 óra kellene ,hogy megfőljön.
Az ár meg a minőség nem feltétlenül vannak manapság összefüggésben. Én a háziban hiszek, szerencsére van falun belül ismerős, rámutatok hogy melyik állat szimpatikus, megfogja, kihozza és így tovább...
A főzési/sütési idő inkább a korával meg a csirke "életmódjával" lehet összefüggésben, de nem vagyok egy konyhatündér.
1.5 óra főzés a tyúknak kell és nem a csirkének, szerintem ebben az esetben ez a különbség.
Egyébként a Tesco, Auchan és egyéb helyeken kapható csirkék nagyüzemben neveltek, úgy tudom. Kicsit ízében, minőségében lehet különbség. De a főzési időben ekkora eltérést ez nem okoz. Valamint olyan nagyon jelentős különbség ízben nincs.
Csirkenevelő telepeken a kikelés napjától számítva 5 hét alatt levágni viszik a csirkéket. Éjjel-nappal egyforma hőmérsékleten, állandó világításnál folyamatosan etetve tartják a csirkéket, keveset tudnak mozogni, az érkezésük napján lévő szalma van végig újraszalmázva alattuk. 1,5-2 hetente más kaját adnak nekik, növekedést elősegítő tápokkal etetik őket. 5 hét és kész a tyúk. Ha belegondolunk; bizony ezt esszük!
Ezzel szemben a falusi csirke, amelyik az udvaron kapirgál kb. fél évesen kezd el tojni és még bőven rántani való csirkének hívják. A 2-3 éves tyúkokat több óra alatt lehet készre főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!