Pulykának melyik részéből lehet, pörköltet főzni?
Figyelt kérdés
2014. jan. 28. 15:17
1/8 anonim válasza:
Én a felső comb-filéből szoktam, meg volt már arra is példa hogy pulykanyakból főztem.
2/8 anonim válasza:
Semelyikből.Ha normális pörköltet eszel azt vagy marhából csinálod, vagy disznóból.Még a csirke sem az igazi, de azt maximum 1x meglehet enni.
3/8 anonim válasza:
Nagyon finom pörköltet szoktam csinálni kicsontozott pulyka felsőcombból.
5/8 anonim válasza:
az a lényeg hogy szaftos hús legyen.
6/8 anonim válasza:
Szintén felsőcomb filéből szoktam. Hamar megfő, ízletes.
7/8 anonim válasza:
Kicsit más, mint a pörkölt, de hasonló. Pulykaszárnyat sütök tepsiben fólia alatt finom omlósra, majd fólia nélkül megpirítom kicsit.
Lefejtem a csontról, és ahogy adja magát, darabokra vágom, de nem miszlikre.
Csinálok egy sűrű pörköltalapot,amiből lecsót készítek nyáron friss, ilyenkor lefagyasztott paprikából-paradicsomból. Ebbe a lecsós alap teszem a darabolt sült pulykaszárnyat.Rizs, tészta, tarhonya, nokedli, krumpli... bármi illik mellé köretnek.
8/8 anonim válasza:
Mellhúsból és felsőcombból is készítettem, mindkét változat nagyon jó lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!