Nagy kakast kaptam vidékről. Pörköltet fogok főzni, de vitába kerültem a Párommal. Össze akarja vágni a combokat csonttal együtt. Ugye nem kell?
Úgy mégis, kérdezd már meg tőle, mivel akarja összevágni?!
Túl sok gyakorlati érzék nem kell hozzá, hogy rájöjjetek, hogy a csont, nem egy szeletelhető dolog. :D
Fagyasztva, (hogy a húst is lehessen azzal vágni) szalagfűrésszel, csontfűrésszel lehetne darabolni, csak éppen az ég világon semmi értelme nem lenne ennek a tevékenységnek.
Minek is kéne összevágni a csontokat?
Hogy 20 perc helyett másfél óráig tartson a feldarabolás? ...Logikus...
Ha kisebb darabokat akartok, akkor a csont mellett kell összevágni, a csontról levágva kell nagyobb darabokra vágni a húst.
Egyébként a kakas egy egész jól csontozható állat, úgyhogy alapvetően nem értem, miért kell bármilyen csontot belefőzni egy pörköltbe.
100× egyszerűbb filéből megcsinálni, ha meg a csonton marad egy kis hús, azt belefőzni valami levesbe.
Így a pörköltöt is jobb enni, mert az evés kétharmadát nem az teszi ki, hogy csont mentesítsd evés közben az ételt.
Tegye fel úgy, hogy neki legyen igaza!
Ha engem meggyőz, egy életművész.
#5!
Bármilyen kés, természeténél fogva teljes mértékben alkalmatlan csont darabolásra. (hacsak nem fűrészes, de az meg hús darabolásra alkalmatlan)
Ezen kívül a csirke combcsont szilánkosra törik!
Még mindig nem értem, mi a fenének kéne felvágni a csontot.
A combot úgy is fel lehet darabolni 6-8 részre, hogy egyben marad a csont.
Aki látott már élőben combot, annak ez nyilvánvaló.
Ha tud bárki bármilyen észérvet mondani, minek kell teleb-@szni egy kaját csontszilánkokkal, az írja már le, köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!