Milyen új ételeket ajánlanátok?
A családom a hagyományos ételeket szereti, így ezeket szoktam főzni (pl borsófőzelék, gulyás, húsleves, zöldségleves, tejfölös krumpli, sóska, császármorzsa, krumplis tészta, sárgaborsó, káposzta főzelék, tökfőzelék, túrós zsemle, nudli, palacsinta, paradicsommártás.... tehát ezek az átlagos kaják)
Tudnátok kajákat ajánlani amiket valószínű hogy szeretnének, és nem olyan nagyon bonyolult az elkészítésük?
Amin gondolkozom hogy ki kéne próbálni: sütőtök krémleves, becsinált karfiolleves: [link]
Hasonló okokból az elmúlt hónapokban, mivel barátom a google, beadogattam neki a következő címszavakat:
- raguk
- kínai ételek
- thai ételek
- tojás saláták
- zöld saláták
- fánk receptek
De bármilyen más címszót beütsz, mindig kismillió választási lehetőség jön elő.
Másrészt mostanában elég sűrűn készítek túrógombócot, találtam egy "tuti szét nem fő" készítési változatot:
a grízt rövid lében só + vaníliás cukorral puhára főzöm, de olyan sűrűre mint a tegjbegrízt. Ha teljesen kihűlt, kavarok bele reszelt citromhéjat + citromlét és belekavarom a túrót is. Szép símára és akár kézzel csinálod meg a gombócokat és rakod az előre elkészített pirított zsemlemorzsába, akár mint én is, 2 evőkanállal, így nem kell könyékig belemászni.
Ma akarom kipróbálni, hogy nem zsemlemorzsába, hanem mákba forgatom bele.
zeller krémleves
tarhonyás hús
házi hamburger
tortilla
székely káposzta
A töltött húsoknak rengeteg változata van.Amit legutóbb kipróbáltam, a fügével töltött sertésszűz baconba göngyölve, sajtkrémmel, krumplikrokettel.nagyon ízlett, más aszalt gyümölccsel is ki fogom próbálni.
kedvencünk a házi májpástétommal töltött nagy karajtekercs.
A karajt ki kell bontani egy nagy darabra éles késsel, rá a finom házi májast , majd feltekerni, mint a bejglit. ez is finomabb szalonnával betekerve.
mellé vajas petrezselymeskrumpli, almás lilakáposzta párolva.
krémlevesek
tokányok pl. borsos, hentes
falafel
birsalmaszósz egy marhasült mellé
gnocchi
pizza- otthoni
péksütemények
rizskoch
minestrone leves
zöldségek megtöltve minden jóval
borzaska
tésztaételek
Vegyél olyan alapanyagokat, amiket még nem használtál, új fűszereket. Készítsd változatosan a köretet, pl. a krumplit süsd tepsiben rozmaringgal, süss sok zöldséget mellé. Fedezd fel az új gabonákat, pl. köles, hajdina, ezeket is fel tudod szolgálni köretként, úgy, hogy belefőzöl zöldségeket. Amit még ajánlok, hogy egy zöldségfélét, pl.borsót, ne csak levesbe, vagy főzelékbe használd,, hanem lepényekbe, húsokhoz mártással, vagy tejszínnel.
Házi pizza
Chillis bab
Rakott kelkáposzta
Rakott zöldségek tömkelege darált hússal:
Rakott kel, rakott cukkini, rakott zöldbab, rakott tök.
Zellerkrémleves sajtgombóccal
Francia hagymaleves
Gombakrémleves
Tárkonyos raguleves
Legényfogó leves
Mindenféle rizottó
Rakott tészta (hagymán megpárolod a darálthúst, ezt rétegezed főtt tésztával jénaiban, tetejére raksz tejfölt és sajtot, összesütöd)
Töltött cukkini
Hentestokány
Köretnek: tésztasaláta, krumplisaláta, franciasaláta, amerikai káposztasaláta stb.
Krumplipürét lehet ízesíteni: pl. brokkolival, sütőtökkel és sárgarépával, sült fokhagyma gerezdekkel (15 perc, nagyon alacsony láng)
ez meg egy zseniálisan jó tészta péksütikhez, még ha nem is a kínais tölteléket használod: [link]
Amire még rákereshetsz: mindenféle tokányok és pecsenyék. Ami még nálunk sokat lendített a helyzeten az a bátrabb fűszerezés és több fűszer használata: pl. bazsalikom paradicsomos ételekbe, szerecsendió sajtos ételekhez, kakukkfű gombás dolgokhoz stb. stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!