Milyen ételeket ajánlanátok júniusi családi összejövetelre?
sima fasírt vagy stefánia vagdalt (töltött fasírt) - ez jó hidegen is vagy lesütni csirkecombokat azt is lehet hidegen enni, mellé összedobnék egy francia salit vagy mimóza salátát
esetleg kolbásszal töltött karaj, azt is előző nap meg lehet csinálni, és aznap meg szép vékonyra felszeleteled
Nem tudom, kb ilyenekre gondolsz?
Ez esetben előző napon, napokban készítenék hideg-tálakat (sültek, rántottak, csirke, sertés, vagdalt, stefánia, stb. hideg-saláták stb), apró sós és édes sütiket, hogy amikor a ballagásról hazaértek, akkor már tudj valamit adni a vendégeknek.
Majd utána raknám fel a bográcsost, ami ez esetben vacsira megfő, és az lenne a főétkezés és a fő attrakció.
De az pont úgy jó, egy kicsit állottan! :)
Próbáld ki a mimóza salit is! Reszelt sajt, reszelt alma, reszelt főtt tojás, egy kis zöld(új)hagyma apróra vágva és ugyanolyan majonézes öntete van, mint a francia salátának!Isteni finom!
de bizony jó lesz, amiket gondoltál, és amiket a többiek is javasoltak. ne hagyd magad , hogy lebeszéljen a férjurad:)ezek valóban előző nap elkészíthetők és szép tálakat lehet kreálni belőlük.
ajánlom még esetleg, hogy pl a franciasalátát kis zselatinnal őzgerincbe tedd és hűtsd ki, azt is szépen lehet szeletelni.
aztán én szoktam előző nap lilahagymás ecetes-cukros krumplisalátá is készíteni, amelynek egy részét leszűrve
másnap majonézes-mustáros-tejföllel keverek össze.
így szinte egy menetben két saláta is lesz.
ja és tegyél ki mindent szépen,mindenki vegyen magának,amit szeret.
míg a többiek falatoznak Ti a férjeddel már készülhettek a későbbi bográcsozásra.bár az ahhoz való húst is előkészítheted előző nap.
Jó pihenést a rákövetkező napra, mert nagyon el fogsz fáradni.
sok sikert:)
Ha a párod nagyon erősködik, akkor a hideg-tálból csinálj kevesebbet, ami valóban csak arra elég, hogy mindenki 1-2 falatot tudjon enni.
Majd bent a konyhában nagy fazékban főzz meg a 30 embernek 1-1 pár virslit, papírtálcán, mustárral, kenyérkével befalják és tűrjenek ezzel addig, amíg a bográcsos elkészül.
Ha rossz idő lesz és nincs bográcsozás (az már az előző nap kiderül), akkor előző nap akár odabent megfőzöd a pörköltet, és amikor hazaértek, már csak a köret kell, és tálalhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!