Mit csináljak 2kg csirkemellel fogyókúra közben?
"Akkor rakd csak vissza felengedes utan, ha nem zavar az esetleges ételmérgezés vagy a szalmonella lehetősége...."
kvízkérdés: ha újrafelolvadás után megsütjük/pároljuk/főzzük a csirkét, akkor mi történik a szalmonella baktériumokkal?
Következő kvízkérdésünk: mit jelenthet a következő mondatrész:
"Ver egész vallon magad" ?
A kommentem független az eddigi vitáktól, és a jelenlegi csirkemelltől.
Csak azt szeretném megírni, hogy én hogyan csináltam, amikor vadul fogyóztam.Én is megvettem kb 2 kilónyit, amit rögtön felcsíkoztam vagy kockáztam. szigorúan 10 dekás csomagocskákat csináltam belőle folpackba tekerve, hogy ne essek kísértésbe.
1-1 adagot vettem mindig elő, amikor kaját készítettem. ebédre is vacsorára is egy csomag lehetett a "fejadagom "
mindig más-más zöldségekkel körítettem, hogy ne legyen unalmas.
forró serpenyőben egy teáskanál olajon vagy vajon megpirítottam a csirkemellet, majd valami kedvemre való zöldséget max kétfélét tettem mellé (végtelen sora van a lehetőségeknek, akár friss, akár fagyasztott alapanyagból)
és együtt pároltam tovább. zöldségből 25-30 deka is mehet, így egy egészen laktató kaja kerekedik ki belőle és nem kell éhezni.Még pörköltnek is megcsináltam néha, a nokedlit meg hozzágondoltam:)
Hónapokig így fogyóztam, és nem is eredménytelenül.(akkor, mert már újra kellene ... :/)
Vagyis, ha legközelebb nagyobb mennyiséget veszel, eleve valahogy így osszad be, és mindig lesz megfelelő húsod.
Kitartást és sok sikert a fogyózáshoz.
"kvízkérdés: ha újrafelolvadás után megsütjük/pároljuk/főzzük a csirkét, akkor mi történik a szalmonella baktériumokkal?"
Nos, miután a lányom par eve átesett egy szalmonella fertőzésen, amit egy ujrafagyasztas utan elkészített csirke pörkölt okozott - bölcsődes volt, kotelezo etel mintát eltenni es kiderült, hogy hétvégén áramkimaradás utan leálltak a fagyasztók a kozponti konyhán, amit nem vettek eszre idejében - a baktériumok bizony túlélik.
"Következő kvízkérdésünk: mit jelenthet a következő mondatrész:
"Ver egész vallon magad" ?"
Veregesd vállon magad. Az eszköz, amin írok, Szotarprogramot használ, néha nem az az eredmény,a mit en akarok es bizony nem mindig olvasok vissza.
A vitat befejeztem veled, értelmetlen. Legyőztél a rutinoddal..
Én csak két kérdést tettem fel, nem akartam vitázni. :(
Szalmonella-ügyben:
Szóval a probléma kettős volt: egyrészt felolvadt a hús, MÁSRÉSZT - és ez nagyobb probléma szerintem - nem sütötték/főzték át rendesen a konyhán és/vagy nem steril körülmények között kezelték a kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!