Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha a lent leírtak alapján...

Ha a lent leírtak alapján csinálok chilis babot, akkor szerintetek jó lesz?

Figyelt kérdés

még sosem csináltam ilyet...és lenne egy elképzelésem róla


tehát vöröshagymát olajon üvegesre pirítanám, majd kb 30dkg darált húst fehérre sütném rajt, aztán tennék bele maggi chilis bab alapot (egy felet talán), aztán tennék bele fehér bab konzervet és kukoricakonzervet (ezeket előbb lecsepegtetném), kicsit összefőzném, majd só, oregáno, majd egy chilis bab konzerv...pár perc és kész


én ezt így képzeltem el :D


esetleg van benne olyan, amit ti másként csinálnátok? vagy szerintetek lehet így is finom?

az alapanyagokról annyit, h mindegyiket szeretném felhasználni (kivéve pl a hagymát, ha az nem kell bele)


2014. jan. 24. 00:15
 1/10 A kérdező kommentje:
a maggi alap előtt természetesen egy kis vízzel felönteném a húst :)
2014. jan. 24. 00:21
 2/10 anonim ***** válasza:

En így csinálom:

Kis olajon a húst leparolom, kis vizet öntök rá, hagyom főni, ha kész, annyi vizet öntök hozza amennyit a fűszer por ír, bele a babkonzerv mindenestől meg a kukorica lecsepegtetve ra a por, elkever, rotyogni hagy es kész.

2014. jan. 24. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 mustafa33 ***** válasza:
Kérdező, ha már nem igzit csinálsz, a te ötletedet próbáld ki, az jobban hangzik.
2014. jan. 24. 02:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Por mehet a kukába, és szárazbab konzerv helyett.

Én egy hagyományos, csípõs pörköltalapot csinálok a darálthúsból, abba mehet a bab meg víz, azt rotyoghat 2-3 órát mg megpuhul.

2014. jan. 24. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:
Hát az ilyen poros vackokat én se komálom. Már attól rákot kapok ha ránézek. Szal inkább friss alapanygokból dolgozz, és fűszerezz a nátrium glutamáttal tele nyomott instant vackokathagyd lógva.
2014. jan. 24. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat! :)


nem sűrűn sütök/főzök, egyetemista vagyok, így időm sem nagyon van (suli mellett dolgozom is)

mindenképp szeretném most ezeket felhasználni, mert már rég megvettem őket és nem sokára lejár a szavatosságuk :)


de akkor megpróbálom úgy ahogy leírtam, hátha ehető lesz :D

2014. jan. 24. 09:49
 7/10 anonim ***** válasza:
44%

A recept több sebből vérzik. A kukoricát pl. csak az utolsó 10 percben kell beletenni, különben szétfő. Konzerv bab helyett érdemes beáztatott szárazbabbal dolgozni, sokkal intenzívebb íze van.


A szutyok poralap helyett főzzél bele egy paradicsomot, chilipaprikát karikákra vágva piríts meg a hagymán és borsozd, sózd.


U.i.: a babnak és a marha/sertéshúsnak nem "pár perc és kész", legalább fél, de inkább 1 órát kell főznöd.

2014. jan. 24. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

1. nem kellett sok idő a kukoricának sem

2. fél óra alatt lett kész, a pár perc arra vonatkozik, h miután beletettem a végén a chilis bab konzervet, utána kellett még pár perc (kb 10)


amúgy finom lett :)

2014. jan. 24. 16:30
 9/10 A kérdező kommentje:
abszolut nem főtt szét a kukorica, sőt amiatt kellett még fent hagynom kicsit a tűzön az egészet, mert az nem puhult meg olyanra, amilyenre szerettem volna
2014. jan. 24. 16:31
 10/10 A kérdező kommentje:

és köszönöm még1x a válaszokat! :)


utolsónak! a fent leírtak alapján mindenképp ezeket az alapanyagokat szerettem volna felhasználni, és sajnos időm sem lett volna chili paprikáért és babért futkozni ma


de legközelebb megfogadom a tanácsodat és kipróbálom igazi alapanyagokból :) köszönöm

2014. jan. 24. 16:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!