Ha a lent leírtak alapján csinálok chilis babot, akkor szerintetek jó lesz?
még sosem csináltam ilyet...és lenne egy elképzelésem róla
tehát vöröshagymát olajon üvegesre pirítanám, majd kb 30dkg darált húst fehérre sütném rajt, aztán tennék bele maggi chilis bab alapot (egy felet talán), aztán tennék bele fehér bab konzervet és kukoricakonzervet (ezeket előbb lecsepegtetném), kicsit összefőzném, majd só, oregáno, majd egy chilis bab konzerv...pár perc és kész
én ezt így képzeltem el :D
esetleg van benne olyan, amit ti másként csinálnátok? vagy szerintetek lehet így is finom?
az alapanyagokról annyit, h mindegyiket szeretném felhasználni (kivéve pl a hagymát, ha az nem kell bele)
En így csinálom:
Kis olajon a húst leparolom, kis vizet öntök rá, hagyom főni, ha kész, annyi vizet öntök hozza amennyit a fűszer por ír, bele a babkonzerv mindenestől meg a kukorica lecsepegtetve ra a por, elkever, rotyogni hagy es kész.
Por mehet a kukába, és szárazbab konzerv helyett.
Én egy hagyományos, csípõs pörköltalapot csinálok a darálthúsból, abba mehet a bab meg víz, azt rotyoghat 2-3 órát mg megpuhul.
köszönöm a válaszokat! :)
nem sűrűn sütök/főzök, egyetemista vagyok, így időm sem nagyon van (suli mellett dolgozom is)
mindenképp szeretném most ezeket felhasználni, mert már rég megvettem őket és nem sokára lejár a szavatosságuk :)
de akkor megpróbálom úgy ahogy leírtam, hátha ehető lesz :D
A recept több sebből vérzik. A kukoricát pl. csak az utolsó 10 percben kell beletenni, különben szétfő. Konzerv bab helyett érdemes beáztatott szárazbabbal dolgozni, sokkal intenzívebb íze van.
A szutyok poralap helyett főzzél bele egy paradicsomot, chilipaprikát karikákra vágva piríts meg a hagymán és borsozd, sózd.
U.i.: a babnak és a marha/sertéshúsnak nem "pár perc és kész", legalább fél, de inkább 1 órát kell főznöd.
1. nem kellett sok idő a kukoricának sem
2. fél óra alatt lett kész, a pár perc arra vonatkozik, h miután beletettem a végén a chilis bab konzervet, utána kellett még pár perc (kb 10)
amúgy finom lett :)
és köszönöm még1x a válaszokat! :)
utolsónak! a fent leírtak alapján mindenképp ezeket az alapanyagokat szerettem volna felhasználni, és sajnos időm sem lett volna chili paprikáért és babért futkozni ma
de legközelebb megfogadom a tanácsodat és kipróbálom igazi alapanyagokból :) köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!