A rizset mivel vagy hogyan lehet ízesíteni, hogy ne legyen olyan szaraz?
Én is a rizottót javaslom, akármennyire is lepontoztátok az egyik előttem lévőt.
Olajon fehéredési pirítod a rizset, utána folyamatos kevergetés mellett adagolod hozzá a vizet kb. percenként. Legjobb húslevessel amúgy, nem vízzel, de nem mindig van otthon. Az olaszok al dente eszik, tehát a rizs roppanjon a fogad között, de szerintem úgy pocsék és én puhára főzöm. Ha húsleves alaplével csinálod, akkor csak sózni kell, amúgy én oregano-bazsalikom fűszerkeveréket teszek hozzá, kevés borsot, és ha nem húslevessel csinálom, akkor beledobok egy leveskockát. Ne fedd le, és kavard végig, akkor krémes lesz és egy idő után elfővi/beszívja a levet. Szűrni nem kell.
Ez így rizottó (szoktak bele parmezánt reszelni, de nekem nincs rá pénzem :D) és ezt ilyen formában keverheted bármivel (pirított máj, hús, zöldségek stb.)
Alap rizottó kinézete:
Pulykamell rizottó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!