Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rizset mivel vagy hogyan...

A rizset mivel vagy hogyan lehet ízesíteni, hogy ne legyen olyan szaraz?

Figyelt kérdés
2014. jan. 23. 15:43
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én is a rizottót javaslom, akármennyire is lepontoztátok az egyik előttem lévőt.


Olajon fehéredési pirítod a rizset, utána folyamatos kevergetés mellett adagolod hozzá a vizet kb. percenként. Legjobb húslevessel amúgy, nem vízzel, de nem mindig van otthon. Az olaszok al dente eszik, tehát a rizs roppanjon a fogad között, de szerintem úgy pocsék és én puhára főzöm. Ha húsleves alaplével csinálod, akkor csak sózni kell, amúgy én oregano-bazsalikom fűszerkeveréket teszek hozzá, kevés borsot, és ha nem húslevessel csinálom, akkor beledobok egy leveskockát. Ne fedd le, és kavard végig, akkor krémes lesz és egy idő után elfővi/beszívja a levet. Szűrni nem kell.


Ez így rizottó (szoktak bele parmezánt reszelni, de nekem nincs rá pénzem :D) és ezt ilyen formában keverheted bármivel (pirított máj, hús, zöldségek stb.)


Alap rizottó kinézete:

[link]


Pulykamell rizottó:

[link]

2014. jan. 24. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!