Fagyasztott hús visszafagyasztása?
Amit most nem fogtok megenni azt pácold be ,valamilyen füszeres olajos páccal 3-4 napig nem lesz baja a hűtöben aztán majd megcsinálod.
A visszafagyasztás legnagyobb veszélye, hogy a minősége is romlik a felolvasztott és visszafagyasztott élelmiszereknek . Vannak a húsokban olyan bacik,mik fagyasztással hibernálódnak,ám felolvasztáskor életre kelnek.
Mivel mi ezután rövid időn belül hőkezeljük a husikat,így elpusztulnak,de ha visszafagyasztjuk
újra csak hibernáljuk őket,s a következő felolvasztáskor már aktívabban kezdik a húsok bomlását
(savanyodik),így méreganyagokat juttatnak a húsba,ami már nembiztos,hogy elpusztul a hőkezeléstől.
Mert így sokkal könnyebben megromlik.
Ki kell sütni mindet és a készen visszafagyasztani.
Emellett a fagyasztás roncsolja a sejtfalat, így utána könnyebben és gyorsabban romlik a hús, sőt második fagyasztásnál akár fagyott állapotban is (ez nyilván a fagyasztó hőmérsékletétől is függ).
De csirkemellnél annyira nem para, ha van egy nagy szakácskésed, azzal fagyottan is el lehet vágni, így nem olvad ki. Sőt, továbbmegyek, ha jó minőségű a kés, még élezni sem kell utána :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!