Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fagyasztott hús visszafagyaszt...

Fagyasztott hús visszafagyasztása?

Figyelt kérdés
Pontosan tudom,hogy nem lehet,nem szabad...De csinálta már valaki?Konkrétan miért nem szabad?Sajnos nem szettem szét kisebb darabokra a csirkemellet mielőtt betettem a fagyasztóba,ez a mennyiség pedig sok nekünk.Tanácsok,hogy mit tehetnék?
2014. jan. 21. 14:04
 1/4 A kérdező kommentje:
bocsánat:szettem:szedtem
2014. jan. 21. 14:04
 2/4 anonim ***** válasza:

Amit most nem fogtok megenni azt pácold be ,valamilyen füszeres olajos páccal 3-4 napig nem lesz baja a hűtöben aztán majd megcsinálod.

A visszafagyasztás legnagyobb veszélye, hogy a minősége is romlik a felolvasztott és visszafagyasztott élelmiszereknek . Vannak a húsokban olyan bacik,mik fagyasztással hibernálódnak,ám felolvasztáskor életre kelnek.

Mivel mi ezután rövid időn belül hőkezeljük a husikat,így elpusztulnak,de ha visszafagyasztjuk

újra csak hibernáljuk őket,s a következő felolvasztáskor már aktívabban kezdik a húsok bomlását

(savanyodik),így méreganyagokat juttatnak a húsba,ami már nembiztos,hogy elpusztul a hőkezeléstől.

2014. jan. 21. 14:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Mert így sokkal könnyebben megromlik.

Ki kell sütni mindet és a készen visszafagyasztani.

2014. jan. 21. 14:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Emellett a fagyasztás roncsolja a sejtfalat, így utána könnyebben és gyorsabban romlik a hús, sőt második fagyasztásnál akár fagyott állapotban is (ez nyilván a fagyasztó hőmérsékletétől is függ).

De csirkemellnél annyira nem para, ha van egy nagy szakácskésed, azzal fagyottan is el lehet vágni, így nem olvad ki. Sőt, továbbmegyek, ha jó minőségű a kés, még élezni sem kell utána :)

2014. jan. 21. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!