Bolognai szószhoz szeretnénk kérni bevált kipróbált receptet?
Figyelt kérdés
Köszönöm szépen!2014. jan. 11. 11:45
1/3 anonim 



válasza:





1 fej apróra vágott hagymát, egy közepes lereszelt sárgarépát, kb ugyanakkora darab lereszelt zellert kevés olívaolajon átpírítani, 300-400 g darált húst (vagy marhából, vagy disznó és marha vegyesen) hozzáadni, tovább pirítani, 1 tk rozmaringgal, 1 tk bazsalikummal füszerezni, kevés - max. 1 dl vörösborral felönteni és fedö alatt kis lángon legalább 1 órát párolni - idönként megkeverve. Utána 200 g sürített paradicsomot belekeverni, és vízzel óvatosan hígítani, megkóstolni, ha kell sóval és kevés cukorral utánizesíteni, tovább fözni még legalább fél órát.
2/3 bumbi02 



válasza:





Az utóbbi recept tökéletes, egy nagyon enyhe finomítást ajánlok még hozzá: tegyél bele kevés reszelt sajtot! Ha teheted parmezánt, ha nem, a trappista is ugyanúgy jó lesz!:) Egyrészt besűríti a mártást, másrészt ad neki egy plusz ízt!:)
3/3 anonim 



válasza:





Az elsö vagyok: a reszelt (parmezán) sajtot én a tányérban adom hozzá: alul a tészta, rá a ragù és a tetejére a (sok) sajt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!