Bevált és kipróbált fácán recept?
Miben különbözik a fácán elkészatése a többi szárnyastól? Milyen fontos lépések vannak az elkészítésében?
Melyik bevált + kipróbált recepted ajánlod?
Köszönöm!
én csak húslevest szoktam belőle főzni, annak isteni. annyira száraz a húsa, hogy megsütve szinte ehetetlen.
jó sok zöldséggel sokáig gyöngyözve kell főzni levesnek, aranyszíne lesz és nagyon-nagyon gazdag ízű.
a főtt húst is el lehet csipegetni esetleg egy kis paradicsomszósszal.
Nagyon finom. Mivel kifejezetten vadhús, sokkal hosszabb idő kell a főzéshez.
Hosszába vágd ketté (mellehúsa + hátgerinc közepén), előző nap besózod, fokhagymával megtűzdeled. Majd füstölt szalonnával beborítva fólia alatt sütőben puhítsd meg. Villával nézd mikor puha, utána süsd pirosra. Így is nagyon finom.
Mint általában a vadhúsok sokkal szárazabb,mint a nem vad hús.
Ha sütöd, akkor jól tűzdeld meg (vagy burkold be) szalonnával. Ha levesnek főzöd, ugyanúgy főzd,mint a normál húslevest, csak számolj azzal, hogy tovább kell főzni, hogy megpuhuljon. (De nem vészes.)
Üdv!
11,10-es vagyok!
Zoli ugy-e csak viccelsz?
Én nagyon örültem, amikor ősszel vadász-ismerőstől kaptam 1-2 fácánt még akkor is, ha "megszenvedtem" a pucolással.
Nem viccelek. Vadásztam "néhány" évet.
Számomra a húsa ehetetlen kategória. Száraz mint a fűrészpor, a sörét beleviszi a húsba a tollat(brrrr!), tisztítása csak nyúzással történt.
Ettől még aljasabb ajándékba a vadkacsa. Aki egyszer kapott, és megint vinni akartam neki, zárta a kaput, és eloldotta a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!