Ajánlanátok nekem gulyáslevel mellé könnyű húsos főtelt vasárnapra?
sajtos csirkemell rizzsel
baconbe tekert csirkemell és csirkemáj tepsis krumplival
sajtos sonkás rakott tészta
darált húsos sajtos tészta sütőben megsütve
sonkás táska
rizses hús csalamádéval
amerikai csokitorta-Isteni finom, próbáld ki, konyakos meggyel felturbózva még jobb
A gulyásleves egytálétel, az nem nagyon kíván még egy fogást.
De ha mindenáron szeretnél még valami húsos ételt, azt javaslom, hogy az ne valami hasonló legyen. Tehát ne paprikás, s ne apróhús. (Pl. rizseshús).
Legyen nagyon más. Pl. natur husi. Lehet csirke, hal, sertés.
Én magam valami fínom pogácsát készítenék, s azt kínálnám a leveshez, vagy az ezernevű krumplilepényt (nálunk görhöny a neve, de göre, krumplimackó, cicege stb. neve is van.)
És valami könnyű, száraz fehérbort választanék.
Előző vagyok, nem akartam még nyomni entert.
Szóval a palacsintát írták előttem, az szerintem is jó utána. De harmadik fogásnak csak akkor, ha nagyevők.
Pl. én kakaós tölteléket tennék a negyedbe hajtott palacsintába. Köré csokiöntet, benne megybefőtt-szemek, kis tejszínhabbal díszítve (Nem növényi habbal!)
Szüleidhez hasonló "évjárat" vagyok. Ami nekem bejönne egy tartalmas gulyás/gulyásleves után:
-ha édes: palacsinta, aranygaluska, somlói,mákos guba
-ha sós: friss pogácsa, lángos, macok(tócsni, stb)
Én sem kívánnám már egy gulyásleves után a húsos főételt, gulyásleves mellé kenyeret eszünk, laktat, utána amiket szoktam főzni:
Gombóc, derelye, palacsinta, sajtos-tejfölös lángos, grízes/mákos/diós tészta, aranygaluska sodóval, sztrapacska, túrós csusza, lekváros fánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!